Bewustwording is de Eerste Stap naar Verandering…

Bewust worden van de dingen die niet meer in je leven passen kan een lastige taak zijn. Het besef dat er al iets moet veranderen kan je al het gevoel geven er niets mee te willen doen. Je wordt al niet goed van het idee door die hele b*llsh*t te gaan. Tja, want wie wil nou niet gewoon in zijn of haar comfortzone blijven zitten. Voelt toch fijn? Niet te hoeven veranderen voor een betere JIJ?

Bewustwording is niets meer dan er achterkomen dat er iets niet klopt. Een gevoel dat er iets tegen je zin indrijft. Dit kan een situatie op je werk zijn of in je familie of met je partner. Je voelt dat je op een punt wordt geraakt waar je op een vervelende manier op reageert. Je voelt je boos of verdrietig en meestal zul je dan ook de persoon of situatie aanwijzen als de schuldige van jouw gevoel.

Maar als je niet weet waarom jij je zo voelt, dan heb je ook geen idee hoe dit verder aan te pakken. Het punt dat aangeraakt wordt ergens diep bij jouw van binnen noem je ook wel triggers. Boosheid en negativiteit neemt het van je over en je gaat je erg angstig en/of somber voelen en je waarschijnlijk opstandig opstellen tegenover de situatie of persoon.

Het is dus belangrijk om je bewust te gaan worden van jouw innerlijke blokkades. Deze punten (blokkades) kunnen jouw leven dus zodanig bepalen dat jij je blijft afvragen waarom situaties niet veranderen in je leven. Bewustwording heeft als doel om jezelf echt diep te leren kennen en doorgronden. Inzicht in jezelf is de basis van persoonlijke groei en transformatie. Het gaat ook over wat er diep binnen in jezelf speelt.

Hoe meer bewustwording, hoe meer je ook komt te ontdekken over jezelf, anderen mensen, dieren, de natuur en hoe dat allemaal met elkaar samenhangt. Door je bewustwordingsproces beweeg je namelijk terug naar heelheid en eenheid. Dat betekent dat je gevoeliger wordt waardoor je ook overal verbindingen gaat zien. Bewustwording ontstaat in het moment. In het hier en nu, wat betekent dat je zo min mogelijk in gedachten bent en meer met je aandacht in je lijf, of bij wat je aan het doen bent.

Bewustwording is de Eerste Stap naar Verandering…

Bewustwording is de eerste stap naar verandering…de weg naar bewustzijn. Het keerpunt in bewustwording, is het moment dat je je bewust gaat worden van de invloed die het onderbewustzijn heeft op jouw huidige situatie, in combinatie met de wil om die te veranderen.

Bewust betekent in feite weten. Bewustzijn of zelfbewust is dat jij je bewust bent van jouw eigen mogelijkheden en kunnen maar ook van jouw onmogelijkheden en onvermogen of valkuilen. Door je bewust te zijn van je waarden, reacties en emoties, kun je betere keuzes maken, je leven sturen en je concentreren op persoonlijke groei. Een sterk zelfbewustzijn kan je ook helpen om gelukkiger en gezonder te leven.

Positieve verandering kan pas plaatsvinden als jij je bewust wordt van je gedrag, je gedachten en je emoties. Je bewustzijn heeft zich verruimd. Bij een verhoogd bewustzijn doorzie je patronen en nare emoties. Gevoelens beleef je maar heel kort of ze blijven uit. Je relativeert razendsnel. Je herstelt sneller van situaties en betrekt niet alles meer op jezelf, je ziet deze eerder vanuit een objectief perspectief.

Als je een bepaald gedrag al langere tijd inzet ben je je zelden bewust waarom je het doet en wat het effect hiervan op anderen is. Dit gebeurt vaak op de automatische piloot en je staat er niet bij stil dat het ook anders zou kunnen.

Door te kijken wat je in plaats van het automatische gedrag kan plaatsen kan jij jouw nieuwe kennis je eigen maken en gaan oefenen van nieuw gedrag. Om zo het nieuwe te integreren in de omgang met anderen en binnen situaties.

Dit gaat niet natuurlijk niet zonder slag of stoot. Maar je gaat wel merken dat het nieuwe gedrag steeds vertrouwder aanvoelt. Je gaat situaties herkennen waarin dit nieuwe gedrag een mooie aanvulling is op je natuurlijke gedrag. Het wordt een soort tweede natuur. Onder normale omstandigheden kies je afhankelijk van de situatie het best passende gedrag. In stress situaties kan het echter voorkomen dat je automatisch in je natuurlijke gedrag schiet.

Jouw Reis naar Bewustzijn

Ik ben Wendy en ik sta open om jouw te ondersteunen in jouw bewustzijnsproces. Voor jou, die behoefte heeft om zichzelf te leren kennen. En om dat te weten te komen, zit er niets anders op dan op jouw reis naar bewustwording te gaan…

Jouw Reis naar Bewustzijn staat symbool voor alles wat je meemaakt in je leven. Tijdens de reis ontvouwt zich wat al in jou aanwezig is. Het is een ontdekkingstocht dat leidt naar groei en zelfkennis.

Wat heeft op dit moment in jouw leven aandacht nodig? Jouw Reis naar Bewustzijn nodigt je uit om naar binnen te gaan, naar je binnenwereld waar het zuiver, licht, liefdevol en jouw waarheid ligt.

Bij Jouw Reis naar Bewustzijn gaan jij en ik de zoektocht aan van wie je werkelijk bent. Het is een manier van werken waarbij je blij mag zijn met wie je bent, zelfs met de kanten van jezelf waar je je voor schaamt, die je liever niet laat zien of zelfs weggestopt hebt. Je krijgt inzichten en ervaringen die je helpen te doorzien dat je goed bent zoals je bent. Vanuit dit besef krijgt jouw essentie, door opvoeding, normen en leefregels verdrongen, weer de ruimte en speelsheid die het ooit had.

Mijn werkwijze is luchtig, recht door zee waar kan, diepgaand waar mogelijk. Situaties bekijken vanuit een ander perspectief. Niet op de automatische piloot blijven en lef tonen om van de gebaande paden af te wijken.

Jouw Reis naar Bewustzijn nodigt je uit om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Ik laat je zien en ervaren dat je een uniek mens bent, met oneindig veel capaciteit en onbegrensde mogelijkheden. Ik ga je laten herinneren dat je in essentie écht al helemaal goed en af bent. Je hoeft geen leukere of betere versie van jezelf te worden!

Je komt echter pas op een nieuwe plek uit wanneer je breekt met jouw bestaande overtuigingen, regels en (voor)oordelen en je openstelt om nieuwe ervaringen op te doen.

Alleen in de ervaring én het voelen wat dat met je doet, kun je leren inzien dat jouw bestaande overtuigingen vaak niet waar zijn. In de zin van dat ze je een illusie van veiligheid geven en je vaak niet helpen, maar juist belemmeren…

Die ervaring leert je een nieuwe waarheid te zien én te voelen.

Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Niet om aan een nog betere versie van jezelf te werken, maar om wie je ten diepste bent. En ook niet om het krijgen van een probleemloos leven, maar om het leven te vinden dat bij je past.

Ik werk alleen van mens tot mens, van hart tot hart, 1 op 1 of in kleine groepen. Mijn tarieven zijn hierop aangepast.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.