Wendy Senang Weet wat je waard bent...
Bewustwording,  Heling,  Zelfliefde

Ik Wilde Letterlijk Gezien Worden voor wat ik Waard was…

Ik weet nog dat ik mij zo onzeker voelde en toch bijna met de billen bloot ging voor een AXE reclame of lingerie topic. Ik wilde letterlijk gezien worden voor wat ik waard was. Nou, de koeienhandel die zich hiervoor afspeelde was toen voor mij zeker de moeite waard. Want ik was door! Gekozen door zoveel mannen…Hoezo, onzeker? Haha, toen wist ik nog niet wat er nog aan zat te komen…


Nu weet ik gelukkig veel beter. Het gevoel van eigenwaarde is heel lang zoek geweest. Ik zocht het waarschijnlijk altijd buiten mijzelf om, en keer op keer werd ik dan weer terug gefloten. Telkens liep ik weer keihard tegen een muur aan. In gedachten dat ik datgene wat ik miste, weer had gevonden. Dat was dus niet zo!

Dit is een lange tijd nog zo geweest hoor dat ik het allemaal buiten mijzelf opzocht. Totdat ik een burn-out kreeg in 2017….De periode hierna veranderde mijn leven totaal. Ergens diep van binnen kwamen zaken opborrelen waar ik het bestaan niet eens meer van wist. Oud zeer werd diep geraakt en zo ben ik langzaam aan gaan helen en opruimen.

Het was voor mij ook niet vreemd dat ik het spirituele pad ben gaan bewandelen om dichterbij mijzelf te komen. Het spirituele is een natuurlijk deel van mij, dit hoort bij mij. Door dit spirituele pad ben ik wel sterker en moediger komen te staan in het leven. Kwetsbaarder maar ook mentaal sterker. Ik heb geleerd mij niet te schamen voor mijn gevoelens en om hoe ik mij af en toe uit (het innerlijk kind wilt ook nog steeds boos, verdrietig kunnen zijn en fijn kunnen spelen).

Mijn zelfvertrouwen is vergroot waardoor ik ook mág vertrouwen op mijzelf, hoe ik dingen ervaar en wat ik ermee wil doen. Het communiceren naar anderen is veranderd, ik durf mijn waarheid te spreken. Mijn eigenwaarde is gegroeid waardoor ik ook mijn lichaam accepteer zoals ze nu is. Mijn feminine, sensuele en seksuele kant voelt nu heel vertrouwd, ik heb het geaccepteerd, het is een deel van mij. Ik weet dat ik het niet meer ergens buiten mij om moet zoeken, maar binnenin mijzelf en met mijzelf.

Ik heb altijd vanuit een bepaalde angst geleefd om iets verkeerd te doen (please gedrag), dat weer ontstaan is vanuit afwijzing/verlatingsangst. Op dit punt blijft het Universum mij nog steeds testen (het vooral kiezen wat het beste is voor mijzelf, het ego), en dit zit diepgeworteld!! Maar ondertussen heb ik wel door om te proberen deze angst niet meer zo sterk toe te laten. Ik ben er dus nog niet…die onzekerheid zit er nog en die twijfels die daaruit voortkomen zo nu en dan zijn er ook nog steeds.

De term ego wordt gebruikt om te verwijzen naar iemands gevoel van ‘zelf’. Het omvat hun gedachten en gevoelens, inclusief hun gevoel van eigenwaarde en gevoel van eigenbelang. We hebben allemaal een ego. Een gezond ego is een goede zaak omdat het ons zelfvertrouwen vergroot en ons ertoe aanzet onze angsten onder ogen te zien of te overwinnen.

Doordat ik dit spirituele pad volg komt er nu wel steeds meer rust in mijn lijf, ruimte voor nieuwe inzichten, maar het maakt mij ook super vermoeiend. Ik ben energetisch snel uitgeput en ik weet dat dit ook een helingsproces is van al die jaren onder druk te hebben gestaan. Ik voel lichamelijk al snel aan dat er emotioneel iets niet pluis is. En dit mag eruit!

Het enige wat ik voor mijzelf kan doen is blijven leren van van alles wat er op mijn pad komt en hopen dat dit dan de juiste beslissingen met zich meebrengt, die mij leiden naar waar ik wil zijn. Het is zeker belangrijk niet te overhaasten. Als ik helemaal opnieuw moet beginnen zal ik moeten starten met kleine stappen vooruit.

Liefs,
Wen🩷