Wendy Senang 5 Tekenen dat je een Hoger Bewustzijnsniveau bereikt
Bewustwording

5 Tekenen dat je een Hoger Bewustzijnsniveau bereikt

Heb je ooit tekenen gevoeld of ervaren dat je een hoger bewustzijnsniveau bereikt? Of dat je leven verandert terwijl je spreekt?

Als er één ding is dat we zonder enige twijfel weten, is het dat het hele leven een evolutionair proces is. Alles, van het kleinste deeltje dat bestaat tot het universum als geheel, is in evolutie.

De enige vraag is of het bewust of onbewust gebeurt. Zoals het geval is met elk streven, of het nu fysiek, mentaal of spiritueel is, zullen bepaalde tekens verschijnen nadat een bepaalde hoeveelheid heling is gedaan. En ze zullen naar voren komen, zoals zou moeten, in jouw gedrag. Als ze dat niet doen, dan heb je het nog niet volledig begrepen. Het concept heeft zijn weg niet volledig gevonden naar het niveau van actie.

Hoewel er in werkelijkheid geen echt ‘hoger’ niveau van bewustzijn is (dit is een egoïstisch idee gebaseerd op vergelijking), zijn er ongetwijfeld verschillende manieren om de wereld te zien. Wat natuurlijk resulteert in verschillende manieren van ‘zijn’ in de wereld. Zijnswijzen die ons openstellen voor meer ontspanning, harmonie en balans, zelfs als de buitenwereld doorgaat op de manier zoals altijd. Er heeft een innerlijke verschuiving plaatsgevonden. Hoe weten we wanneer we het hoger bewustzijnsniveau krijgen?

Hier zijn 5 Tekenen dat je een Hoger Bewustzijnsniveau bereikt.

1. Een Verlies van interesse in Roddels

Zodra je een hoger bewustzijnsniveau begint te bereiken, valt negativiteit veel meer op. Vooral wanneer het aankomt in de vorm van roddels. Het heeft niet langer de kracht om je te verleiden zoals het ooit deed. Je kunt er zelfzucht in horen. Het oordeel en de onbewuste behoefte om zich superieur te voelen van de kant van degene die roddelt, en de kracht van de zwaartekracht die het heeft om anderen naar binnen te trekken. Het verschil tussen iemand die feiten vermeldt, voor een reden, en iemand die hete lucht blaast in dienst van hun ego is heel duidelijk. Je merkt dat je er steeds minder aan deelneemt.

2. Een Verlies van interesse in Destructieve Gewoonten

Het verschil tussen bevrediging op korte en lange termijn begint zich te openbaren. Bepaalde dingen waardoor je je op dit moment ‘goed’ voelt (zoals bij de gewoonte om te roddelen) leiden op de lange termijn niet tot een gelukkiger denkwijze, en je begint dit te beseffen. De zinloosheid van alles, van piekeren (in tegenstelling tot constructief denken) tot te veel eten tot televisie kijken dat een negatief effect op de geest heeft, begint duidelijk te worden. En als je eenmaal een hoger bewustzijnsniveau begint te bereiken, is het gemakkelijker om deze gewoonten achter je te laten.

3. Meer Werk, minder Stress

Je krijgt meer gedaan. Je bent gewoon effectiever dan je ooit was, omdat je meer aanwezig bent. Je hebt geen hekel aan het moment of denkt niet na over wat je wel of niet zou moeten doen. Je doet gewoon wat er moet gebeuren en doet het goed. Er is een innerlijk gevoel van ‘spel’ dat met de meeste dingen gepaard gaat. Het verlicht stress en brengt meer vreugde voor jezelf en anderen om je heen.

4. Meer Samenwerking, minder Concurrentie

De behoefte om zichzelf te ‘bewijzen’ begint af te nemen. Omdat de neiging om alles te vergelijken (uiterlijk, inkomen, vaardigheidsniveau) is afgenomen en wordt welke taak je ook hebt, duidelijker. Zelfs de taak van het leven zelf. Omdat er minder behoefte is om te ‘winnen’, begint in plaats daarvan samenwerking zichtbaar te worden en realiseer je je dat door anderen te helpen, je ook jezelf helpt.

5. Waardering

In navolging van het laatste punt, hoewel je niet stopt met het nastreven van doelen, ben je minder gefocust op het ‘geluk’ dat de voltooiing ervan je zal bieden. En in plaats daarvan merk je dat je veel van de kleine dingen waardeert die je eerder alleen als springplank hebt genomen. Je begint veel te zien van wat goed is met de wereld, samen met wat er mis mee is. En deze dankbaarheid geeft je de energie en visie om door te gaan met het werk van het ‘corrigeren’ van zowel de wereld als jezelf.

Het bereiken van een hoger bewustzijnsniveau is geen kleinigheid, en als je dit spirituele ontwaken mag ervaren, reken dan jezelf als een van de gelukkigen. Je zult alles op een diepere en meer verheven manier gaan zien, en je zult je ook van binnen anders voelen.