Wat is Energetisch Helen en wat doet het?

Universele energie staat bekend als ki, uitgesproken als “chi”. Dit is dezelfde energie die betrokken is bij tai chi-oefeningen. Deze energie doordringt het lichaam. Een energetische heling helpt ontspannen, helpt bij de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam en ontwikkelt emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn.

Een energetische heling is een behandeling die holistisch werkt; op het hele lichaam, geest en ziel. Het is een energetische helende techniek die ontspanning bevordert, stress en angst vermindert door zachte aanraking of op afstand (via visualisatie).

Energetisch helen is een ontspannende behandeling waarbij natuurlijke helende vibraties via mijn handen worden doorgegeven aan jouw lichaam (ik fungeer als kanaal tussen de universele energie en jou). Het doel van een energie-behandeling is om ontspanning te brengen, emotionele blokkades op te heffen of chakra’s in evenwicht te brengen en inzichten te verkrijgen.

Energie kan stagneren in het lichaam waar sprake is van lichamelijk letsel of zelfs emotionele pijn. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades ziektes veroorzaken.

Energetische heling heeft tot doel de energiestroom weer op gang te helpen en blokkades op te heffen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur. Ik ben van mening dat het verbeteren van de stroom van energie door het lichaam ontspanning mogelijk kan maken, pijn kan verlichten, genezing kan versnellen en andere symptomen van ziekte kan verminderen.

De zachte aard van een energie heling kan een rustgevend effect hebben op patiënten die merken dat ze overweldigd worden door zware therapie, angst en stress. Sommigen zeggen dat de handen van mij heet worden, anderen melden verkoelende handen en sommigen voelen pulserende golven. De meest voorkomende meldingen zijn het loslaten van stress en (diepe) ontspanning.

Ik gebruik kristallen en wierrook om heling mogelijk te maken en ik vraag Spirit en mijn gidsen om jou te beschermen tegen negatieve energieën.

Waar kan een Energy Release & Healing plaatsvinden?

Een energetische behandeling kan echter overal plaatsvinden. Op afstand via visualisatie, 1 op 1 of in een groep, in een rustige omgeving.

Energy Release & Healing op Afstand 1 op 1

Een van de voordelen van energie is echter heling op afstand, waarbij mijn energie over meerdere kilometers wordt verzonden.

Tijdens een energie afstandsheling visualiseer ik jouw zittend op een stoel en ‘werk’ ik met mijn handen om jou heen. Gedurende deze sessie ga ik met mijn handen langs bijna alle delen van het lichaam. Ik begin bij het hoofd en eindig bij de voeten.

Een energie afstandsheling duurt korter omdat de energie veel meer gebundeld is en dus krachtiger. Op afstand voel ik in mijn visualisatie de energie die mag afnemen en stuur ik je energie door die je op dat moment nodig hebt. Het aantal sessies is afhankelijk van wat jij wil bereiken.

De Universele energie vertrouwt op mij als instrument (ik ben het kanaal tussen de energie en jou als cliënt).

Energy Release & Healing op Locatie 1 op 1

Tijdens een 1 op 1 energieheling zit jij in een comfortabele stoel of lig jij volledig gekleed op een matrasje of massagetafel.

Ik zal dan mijn handen lichtjes op of over specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp van jouw plaatsen. Dit alleen na de vraag of ik je mag aanraken.

Als er een bepaalde verwonding is, houd ik mijn handen net boven de wond of pijnlijke plek. Terwijl ik mijn handen boven de plek houdt, vindt er een energieoverdracht plaats.

Gedurende deze energie heling worden mijn handen ook warm of gaan tintelen. Een overvloed aan warmte (teveel negatieve energie) zal ik ook afvoeren. Ik zal elke handpositie vasthouden totdat ik voel dat de energie niet meer stroomt. Wanneer ik voel dat de warmte of energie in mijn handen verdwenen is, zal ik mijn handen verwijderen en ze op een ander lichaamsgebied plaatsen.

Energy Release & Healing op Locatie voor een Groep

Gedurende de groep energieheling liggen jullie volledig gekleed op een matrasje.

Tijdens een behandeling voel ik in mijn visualisatie de energie die mag afnemen en stuur ik je energie door die je op dat moment nodig hebt.

Ook hier vertrouwt de Universele energie op mij als instrument (ik ben het kanaal tussen de energie en jullie als cliënt).

Enkele Energie Helende Technieken.

 • Centreren
 • Opruimen
 • Stralen
 • Beschermen van de aura
 • Opvullen van de aura
 • Verzachten en schoonmaken van de aura

De Voordelen van een Energie Heling

 • Chakra’s in balans
 • Vibratie verhogend
 • Negatieve energieën opruimen
 • Fysieke pijnverlichting
 • Activeert de kracht van manifestatie
 • Ondersteunt de geestelijke, lichamelijke en spirituele gezondheid
 • Goed om te ontspannen, te aarden
 • Ondersteunt emotioneel/lichamelijk helingsproces
 • Veilig voor iedereen, ook voor kinderen en huisdieren

Reacties zijn gesloten.