Weegschaal – Kraai

De Kraai is dus je totemdier als je een Weegschaal bent volgens de westerse astrologie. Terwijl boeren de vogel maar een plaag vinden, belichaamde hij met zijn “vuil verwerkende” activiteit naar de opvatting van de Indianen een evenwicht scheppende kracht in de natuurlijke orde. De Kraai werd door de Indianen tevens beschouwd als “Leraar vogel” wegens zijn intelligentie en zijn vermogen zich overal op zijn gemak te voelen. Net zoals hun totem is de Kraaimens iemand die heel trouw is aan de groep of organisatie waartoe hij behoort, en net zoals de Kraai is de Weegschaalmens ook iemand die altijd op zoek is naar het juiste evenwicht, de Kraai doet dit door veranderingen in de atmosfeer met zijn vleugels aan te voelen en te beheersen.

De klimop is je totemplant als je een Kraai bent volgens Moeder Aarde astrologie. Het is altijd een groene plant die zich in spiralen omhoog slingert en gedijt in de donkere helft van het jaar. Hij bloeit van augustus tot oktober en de kleine zwarte bessen rijpen in de winter en voorzien in voedsel voor hongerige vogels. Medicinaal werd de klimop alleen heel voorzichtig gebruikt, bij sommige kuren voor de huid, omdat ze giftig is. Klimop geldt als symbool voor wedergeboorte en het feit dat hij eeuwig groen bleef van grote betekenis voor kraaien. Zij wijst op de noodzaak taai te zijn en door te zetten, vooral in tijden van tegenspoed of grote verandering.

Je totemsteen de Azuriet. Het is een steen met een zachte, vredige trilling, waardoor hij vooral nuttig is als focus voor meditatie. Evenals azuriet hebben Kraaien een zachte kant in hun aard en Kraaien zouden azuriet moeten dragen, want deze helpen hen zich sterker te verbinden met de energieën van Moeder Aarde en een duidelijk inzicht in hun weet te krijgen. De steen wordt gedragen als een ring, bij voorkeur aan de rechterhand, of op het lichaam zelf.

Reacties zijn gesloten.