Heb jij meer Mannelijke of Vrouwelijke Energie?

Wist je dat je als vrouw zowel mannelijke als vrouwelijke energieën in je hebt? Hoewel je anatomisch gezien mannelijk of vrouwelijk bent, ben je niet mannelijk OF vrouwelijk… je bent een mix van beide. Je zou zelfs meer mannelijke energieën kunnen hebben, aangezien we in een “mannen” samenleving leven. Hoe kun je zien of je meer mannelijke of vrouwelijke energie hebt? Weet jij het verschil tussen deze twee energieën? En hoeveel hou je van je vrouwelijke kant?

Vrouwelijke energie

Vrouwelijke energieën hebben de kwaliteiten van zachtheid, ontvankelijkheid en royaal. Deze kwaliteiten zijn gebaseerd op intuïtie en het aanboren van dingen die niet noodzakelijkerwijs met het blote oog kunnen worden gezien. Verder kijken dan wat er is en op de een of andere manier weten. Vrouwelijke energie gaat over “zijn” in plaats van “doen”.

Het belangrijkste van vrouwelijke energie is dat het ontvankelijk is. De vrouwelijke energie gaat over openstaan ​​om te ontvangen; begeleiding krijgen, aanraking ontvangen, ondersteuning krijgen. Vrouwelijke energie gaat over vertragen en ontspannen, loslaten en de stroom van het leven zijn gang laten gaan. Het gaat erom aanwezig te zijn en niet zozeer de stroom van gebeurtenissen te sturen als wel de gebeurtenissen toe te staan ​​zich te ontvouwen. Met de stroom meegaan is een voorbeeld van vrouwelijke energie. Maar te veel vrouwelijke energie kan je kwetsbaar maken.

Samen gaan om mee te doen

Je weet dat je te veel vrouwelijke energie laat zien wanneer je je waarheid opoffert. Mogelijk zelfs om je te laten misbruiken. Iemand vraagt ​​je bijvoorbeeld iets te doen waarvan je weet dat het niet is wat je wilt, maar je houdt je mond en zegt niets omdat je ze geen pijn wilt doen en door ze geaccepteerd wilt worden. Je zegt ja op hun verzoek als je echt nee wilt zeggen.

Er zijn ook momenten waarop je een blij gezicht opzet en doet alsof het oké is, terwijl je in werkelijkheid, vooral na verloop van tijd, van binnen ziedend bent. Dit is best gevaarlijk om op deze manier te leven. Zeker in een intieme relatie. Je vrouwelijke energie werkt niet in jouw voordeel, omdat het in balans moet zijn en ingesloten moet worden met wat mannelijke energie.

Gezonde grenzen stellen

Je moet voor jezelf gezonde grenzen stellen. Je mannelijke energie zou in dit geval je beschermer zijn. Het zou assertief zijn en je de moed geven om je waarheid te spreken en bijvoorbeeld te zeggen: “Bedankt, maar nee dank je” of “Dat werkt niet voor mij”.

Het is geen kwestie van mannelijke OF vrouwelijke energie. Je hebt een balans van BEIDE nodig. Wanneer ze samenwerken, creëer je een harmonieuzer leven voor jezelf. Je weet wanneer je vooruit moet gaan, wanneer je een stap terug moet doen en wanneer je stil moet blijven in levenssituaties. Dus ook als vrouw is mannelijke energie belangrijk om te hebben, maar wel in balans.

Mannelijke energie

Mannelijke energie is enkel gericht. Het is eerder fysiek dan subtiel. Mannelijke energie gaat over “doen”. Het is eerder logisch dan intuïtief. Als je het niet kunt zien, bestaat het niet. Mannelijke energie is de container en het water in de container is het vrouwelijke. Als je de container niet had, zou het water een puinhoop zijn over de hele vloer.

Net zoals mannen anatomisch de “buitenstaanders” zijn, is mannelijke energie een gevende energie of een energie die naar buiten beweegt, doordringende en sturende energie op een bepaalde manier. Je mannelijke energie is je beschermer als je het op een gezonde manier gebruikt.

Te veel controle

Je weet dat je te veel mannelijke energie laat zien als je te veel controle hebt. Op de een of andere manier beheersen we allemaal. We moeten echter de leiding over ons leven nemen, we leven niet in een vacuüm en er zijn andere mensen om rekening mee te houden.

Als je impulsen hebt om alles in je omgeving te beheersen, inclusief de acties van anderen, laat je te veel mannelijke energie zien. Je hebt vast wel eens gehoord van micromanaging. En je hebt waarschijnlijk gehoord dat je andere mensen niet kunt veranderen, de enige persoon die je kunt veranderen, ben jezelf.

Als je teveel mannelijke energie laat zien, vergeet je het eerder genoemde stukje wijsheid volledig. Je probeert iedereen in je leven te managen en neemt de leiding over anderen zonder hun toestemming of overweging. Zonder te vertrouwen op het proces en te weten dat anderen hun eigen innerlijke leiding hebben om door hun leven te navigeren. Dat is controlerend.

Soms komt deze controle in een zeer heimelijk pakket. Dan heet het manipulatie. Vaak manipuleren we zonder te weten dat we het doen… of toch?

Een goed voorbeeld van het tonen van te veel mannelijke energie is wanneer een vrouw niet kan vertragen en ontspannen. Ze moet bezig blijven. Misschien blijft ze bezig door haar huis schoon te houden of te veel te werken. Misschien blijft ze bezig in haar leven door meer voor anderen te zorgen dan haar eigen behoeften. Je weet wel, de vrouw die te veel liefheeft en zichzelf verliest in een relatie of in overmatige dienstverlening aan haar kinderen en familie. Een helikoptermoeder. Vertoont haar moederschap teveel mannelijke of vrouwelijke energie? Hoewel ze een vrouw is en een traditioneel vrouwelijke taak doet, toont ze te veel mannelijke energie.

Super mama of super vrouw

Hoewel het aan het veranderen is, hebben we cultureel gezien de supermoeder of supervrouw geprezen. Je zou denken dat een supermoeder een uitdrukking is van een overvloed aan vrouwelijke energie, maar ze drukt te veel mannelijke energie uit. Deze vrouwen kennen de fijne kunst niet om te vertragen en voor zichzelf te zorgen. De focus is naar buiten (mannelijk) gericht op andere gezinsleden. Dit soort vrouwen nemen meestal niet de tijd om te vertragen, naar binnen te gaan en gebruik te maken van de zelfverzorgende energieën van het verkennen van je innerlijke wereld. Hun aandacht is zo gericht op de wensen en behoeften van anderen, dat ze het moeilijk vinden om in hun eigen behoeften te voorzien.

Als ze zouden vertragen, zouden ze geconfronteerd worden met moeten voelen. Wat ze zouden kunnen vinden, kunnen ongemakkelijke gevoelens zijn, zoals verveling, angst, bezorgdheid, zorgen of frustratie om er maar een paar te noemen. Velen van ons zijn zo. Onze cultuur heeft ons geconditioneerd om voor deze gevoelens weg te rennen door te gaan, te gaan, te gaan. Door een super drukke levensstijl te creëren waar we doen, doen, doen. Het vrouwelijke gaat over “zijn” in plaats van “doen”.

Vrouwelijk of Mannelijk

De bovenstaande voorbeelden zijn twee voorbeelden van waar mannelijke of vrouwelijke energieën uit balans zijn en niet op een gezonde manier tot uiting komen. Van welke energie, mannelijk of vrouwelijk, moet je meer cultiveren? En hoe ziet dat eruit in jouw leven om beide in balans te brengen? Waar heb je meer van nodig? Meer doen of meer zijn? Meer vertrouwen in het proces en toestaan ​​of meer voor jezelf opkomen, je waarheid spreken en gezonde grenzen stellen? Het leven is een dans. Relaties zijn een dans. Het samenspel met anderen is een delicaat, steeds veranderend proces.

Meer bewust worden van hoe je je vrouwelijke en mannelijke energieën uitdrukt, is belangrijk voor een goede relatie. Weten hoe je deze energieën op een gezonde manier kunt uiten, is cruciaal voor het creëren van intimiteit.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.