Waterman – Otter

Je totemdier is volgens de Indianen de Otter. En de clan waar je in principe toe behoort is de vlinderclan. In de natuur is het de tijd van reiniging. De Otter die behoort tot de familie van de marterachtigen voelt zich zowel in het water als op het land thuis. Hij staat bekend om zijn enorme vermogen plezier te maken en om zijn speelsheid. Omdat de Otter ook houdingen aan kan nemen die ongebruikelijk zijn voor dieren wordt hij ook wel als een soort van mimespeler beschouwd.

Net zoals hun totemdier zijn onder dit teken geboren mensen vriendelijk, behulpzaam, speels en doortastend. Met hun grote hulpvaardigheid zetten ze zich vaak in voor liefdadige doelen. En ook zij zijn goed in het imiteren van anderen. Een norse Otter is een Otter wiens energieën om de wereld te helpen geblokkeerd wordt. Otters zijn grote organisatoren in het dierenrijk en evenzo de Waterman in het mensen rijk.

Als je een Otter bent volgens de Indiaanse Moeder Aarde astrologie, en dus een Waterman in ons taalgebruik, dan is je totemplant de varen. altijd groen, overblijvend en welig groeiend op schaduwrijke plaatsen, in de bossen en tussen de rotsen. De Indianen maakten van de wortelstok een infusie tegen hoesten en ademhalingsproblemen. En het diende als reinigend middel voor het wassen van uitwendige wonden. Evenals hun totemplant bezit je als Otter het vermogen om met de wind mee te buigen en je aan te passen, alhoewel je dat niet minder hardnekkig maakt.

Je totemmineraal is de Turkoois, een zachte hemelsblauwe of groenblauwe steen. De Turkoois is een inzicht bevorderende steen en elke Otter zou er een moeten dragen voor het evenwicht van zijn of haar gemoedsgesteldheid. Als armband aan de linker pols zijn Turkooizen genezend, en in meditatie helpen ze door te dringen tot het doel.

Reacties zijn gesloten.