Vissen – Wolf

Als je een Vis bent volgens de westerse astrologie, is je totemdier de Wolf. Het is de tijd in de natuur van de stormwinden. Er is veel turbulentie in de lucht, en de winden kunnen op slag van richting veranderen. En ze verfrissen de bodem als voorbereiding voor een nieuwe lente. Als Vis behoor je tot de clan van de kikkers. Uit je affiniteit met het element water volgt al dat je diepe gevoelens hebt en je af kunt stemmen op dingen op alle niveaus. Je dient wel een zekere mate van volwassenheid en wijsheid te bereiken om de gevoelens te kunnen begrijpen en er adequaat mee om te kunnen gaan. Kikkers zijn ook gevoeliger dan de meeste voor de fasen van de maan. Ze zijn stil, als kalm water, wanneer de maan nieuw en duister is, en deinen van emotionele energie als de maan vol is.

De Wolf is een van de voorouders van onze huis hond, sterk en gespierd, met gepunte oren en een dikke, ruig behaarde staart. Hun kleur varieert van wit in de poolstreken tot bruin tot haast zwart. In Europa zijn ze tegenwoordig vrijwel uitgeroeid en ook in Noord Amerika is het een bedreigde diersoort. Wolven hebben een vaste relatie met hun partner en paren blijven levenslang bij elkaar. De Wolf was een dier dat in hoog aanzien stond bij de oude stammen van Noord Europa. Hij was ook bij de Kelten een totemdier.

De Amerikaanse Indianen associeerden de Wolf met bergen en hooggelegen plaatsen en beschouwden hem als een leraar en gids die de weg naar de heilige dingen wees. Een naaste verwant van de wolf is een coyote, de Noord Amerikaanse tegenhanger van de jakhals. Met zijn potsenmakerij en gewiekstheid gold de coyote bij sommige Indiaanse volken als heilige bedrieger. Sjamanen doen soms wel hetzelfde met hun vertoningen en verrassingstechnieken. Wolven zijn intuïtief en sensitief en hebben de behoefte een heel duidelijk eigen terrein af te bakenen. Bij het ongevraagd over hun grenzen heen gaan kunnen ze heel erg van slag raken.

De totemplant van de Vis is de Weegbree. Een onaanzienlijke plantje, soms vertrapt door mensen, met enorme genezende gaven. Dat lijkt soms wel wat op het martelaar aspect van de vis. De Weegbree stond bij de Amerikaanse Indianen bekend om zijn veelzijdige geneeskrachtige eigenschappen. Men gebruikte de plant bij het oplossen van slijm, met name bij catarre, en voor spijsverteringsstoornissen als gastritis en enteritis. De verse bladeren legde men op insectenbeten en bij sneden en zweren. De wortel vormde een middel tegen kiespijn. Net zoals jullie totemplant, bezit je als veelzijdige gaven op het terrein van genezen. Jullie manier van doen is troostend en geruststellend. En net zoals jullie totemplant moet je wel goed in de aarde geworteld zijn om te gedijen.

Je totemsteen is Jade. Jade heeft een groene kalmerende kleur. Het is een van de taaiste delfstoffen en kan grote druk weerstaan. Het was heel kostbaar bij de Indianen en volken in de oudheid en werd geassocieerd met helderheid, wijsheid, rechtvaardigheid en loyaliteit. Jade werkt in op de chakra’s en zuivert. En Jade schijnt een hoge ouderdom te bevorderen. Jade zendt verzachtende trillingen uit en verdrijft negativiteit. Het is daarom een belangrijke steen om bij je te dragen en in huis te hebben.

Reacties zijn gesloten.