Tweelingen – Edelhert

Je bent geboren in de periode van de bloeitijd, vergelijkbaar met de levensfase van de jeugd, waarin we opgroeien tot volwassene. Het is een tijd waarin het bewustzijn wordt verruimd doordat de wereld om je heen in een ruimer perspectief wordt gezien. Contacten met de wereld om je heen, buiten, het ontmoeten van mensen, past ook in deze periode.

Je bent als Hert lid van de Vlinderclan. De vlinder is een treffende vertegenwoordiger van het element lucht, altijd in beweging, hij trekt voortdurend van hot naar her, en slaat daarbij vaak een totaal onverwachte richting in. Het hert of de Tweeling fladdert ook lekker door het leven heen, van de ene naar de andere bloem, telkens blijven ze er maar even heel kortstondig en vliegen dan weer verder naar de volgende bloem of object dat ze zien. De vlinder wordt gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid, en net zoals vlinders planten helpen ze te bestuiven, zo helpen Herten anderen met nieuwe ideeën en frisse energie die ze meebrengen.

Als je een Tweeling bent is hert je totemdier. Er zijn heel veel soorten herten maar ze zijn allemaal sierlijk. Herten zijn net als hun totemdier sensitief, alert en gezwind. Herten luisteren wel naar anderen, maar niet altijd even aandachtig. Zodra ze iets horen, schieten er vliegensvlug allerlei gedachten door hen heen, en wellen emoties op die ze direct willen uiten. Ze interrumperen dus vaak in een gesprek en laten anderen niet makkelijk uitspreken. Herten hebben een slecht gevoel voor tijd en energiegebruik, waardoor hun leven allesbehalve op een doelmatige manier georganiseerd is. Ze zouden dan ook wel wat discipline, consistentie en volharding kunnen gebruiken.

Je totemplant als hert is de toorts of koningskaars. De toorts of koningskaars is een plant met dikke, fluweelachtige bladeren en dicht opeengepakte bloemaderen, die wel 180 cm hoog kan worden en te vinden is op onbebouwde en woeste gronden en aan bosranden. De toorts of koningskaars gold bij de Amerikaanse Indianen als een veelzijdige en nuttige plant met tal van medicinale eigenschappen.

Ze gebruikten deze plant bijvoorbeeld bij het behandelen van borstklachten en hoesten en bij ingewandsstoornissen. De bladeren werden in kompres voor de behandeling van wonden en zweren gebruikt. In de vorm van een thee werd aan de koningskaars een heilzame werking op de nieren en blaas toegeschreven. De olie van de gemalen, verse toortsbloemen gaf een middel tegen het verwijderen van wratten. Gedroogde toortsbladeren was een ingrediënt in een rookmengsel voor het verlichten van astma en longcongestie. Net als hun totemplant zijn herten over het algemeen veelzijdig en behulpzaam. In wat ze doen steken ze ook net als hun totemplant vaak boven anderen uit en vallen op.

Je totemmineraal is de Agaat. De agaat is een variant van de chalcedon en is je totemedelsteen als je een Tweeling bent. De nadruk van agaat ligt op materiële behoeften, en daarom wordt de steen door ons in het Westen geassocieerd met fortuinlijke. Een variant op de agaat is de onyx die het luisteren naar de innerlijke stem bevordert. Herten zouden agaten als een hanger of halsketting of ring moeten dragen, omdat de steen een stabiliserend effect heeft op de subtiele energieën van de aura, wanneer hij direct op de huid wordt gedragen. Vooral het van de hak op de tak springen wordt gestabiliseerd door de agaat.

Reacties zijn gesloten.