Sjamanisme

Nusta Karpay Maria Sakapana

Voor deze week kreeg ik de opdracht van Sjamaan Avalon om de Nusta Karpay Maria Sakapana te doen.

Deze ceremonie is er voor om mijn keelchakra, de vijfde chakra, te schonen. Zodat ik leer mijn waarheid te spreken. Spreken wat ik voel! Speken vanuit het hart! Maria Sakapana leert je trouw te zijn aan jezelf en uit te spreken wat je voelt.

Maria Sakapana staat in verbinding met de wind. Ik moest ook twee veren gebruiken tijdens de ceremonie. ‘Laat de wind maar waaien om je heen’. Met lekker veel Palio Santo heb ik mijn heilige ruimte schoongemaakt en met de twee veren de zware energie van mijn keel verwijderd tijdens de ceremonie.

Met deze ceremonie was het de bedoeling om twee vleugels te maken met 2x 49 steentjes (2x7x7) waar je tussendoor moest lopen. Beide vleugels bestonden dus uit 49 steentjes. Het getal 7 is heilig en staat voor de 7 chakra’s en de 7 Ñusta’s. Doordat je tussen jouw ‘vleugels’ door loopt, ‘geef’ jij jezelf vleugels en ga je ontwaken en je waarheid uit te uitspreken! Blijven doorlopen, we kijken niet meer achterom! “Wayra Kausay!”, “Wayra Kausay!”, “Wayra, Wayra, Wayra!”.

Na de ceremonie heb ik de zware energie uitgeblazen in een Khuya die ik aan Pacha Mama heb geofferd samen met de Kintu (muntblaadjes) waar ik mijn intenties in had uitgesproken.

Wat een intense ceremonie was Maria Sakapana voor mij. Tijdens het waaien met de veren stroomde de tranen over mijn wangen. Wat heb ik lang een leven geleid waarbij ik niet gehoord was en mij ook niet durfde uit te spreken.

Natuurlijk laat ik nu wel meer mijn stem horen, gaande weg wel geleerd. Maar niet geweten dat er nog zo’n verdriet achter zat. Na de ceremonie had ik nog een kaartje getrokken uit het Mystieke Sjamanen Orakel. Wat weer toepasselijk is 😉

Je voelt je niet langer gebroken. Je hebt de oordeel van de pijn die je voelde geheeld dus je hoeft er niet langer bij stil te staan. Laat je niet in de war brengen door kleine dingen die je al baas bent. Spreek met jezelf af dat je nooit meer een compromis sluit voor wat betreft je integriteit. Wanneer we weer teruggaan naar het paradijs zijn we weer heel.


Bij de ceremonie werd fluitmuziek aangeraden. Ik had gekozen voor The Lonely Shepherd – Gheorghe Zamfir (panfluit). Deze meneer ken ik al vanuit mijn jeugd en kwam er laatst pas achter dat het in een film gebruikt word. Dus dit gaf wel een extra lading eraan. https://youtu.be/ZbpJqDMgfR4 (ik krijg er weer tranen van!)

Liefs,
Wendy