Ram – Valk

Net zoals je totemdier is de onder de valk geboren mens iemand die graag zijn vleugels uitslaat. Ook zij zijn jagers, maar je prooi bestaat vaak uit een nieuw idee, een nieuwe ervaring of nieuwe plaatsen om te bezoeken. En net zoals de valk die tot op grote hoogten kan vliegen, zo doen de mensen met deze totem dat ook met hun hooggestemde idealen, wel kunnen ze snel afgeleid zijn.

Je totemplant is de paardenbloem, een overblijvende plant die in Noord Amerika en Europa zeer veel voorkomt op grasland en onbebouwde velden en langs oevers. In gecultiveerde gebieden wordt de plant zelfs als zoiets als een plaag beschouwd. Delen van de paardenbloem zijn medicinaal te gebruiken. Wortel, blaadjes en bloemen. De paardenbloem wordt ook wel pluizenbal genoemd, met hun zaadjes die op de wind vervoerd worden, en nagenoeg overal groeien waar ze landen.

Valken zijn als hun totemplant, ze waaien gemakkelijk van de ene naar de andere plaats, of van het ene naar het andere idee, en vliegen direct en spontaan op dingen af. Valken kunnen zelf in heel veel opzichten baat hebben bij de kalmerende en geneeskrachtige, ook bloedzuiverende eigenschappen van hun totemplant, de paardenbloem.

Wanneer je als valk bent geboren in de tijd van de Ram, dan is je totem edelsteen de Opaal. De Opaal heeft zich gevormd op warme plaatsen met druk, zoals in spelonken in vulkanisch gesteente of in de buurt van warme bronnen. De steen is vooral geschikt als je onder emotionele druk staat of een vuurproef moet ondergaan! De Opaal is dus heel geschikt als je moet leren je emoties in bedwang te houden.