WhatsApp

06-28919586

E-mail

info@wendy-senang.com

Bereikbaar

Ma/Di/Do/Vrij: 10:00-16:00 uur


Het woord mesa betekent tafel in het Spaans, maar het betekent ook hoogvlakte. De mesa van een sjamaan is een draagbaar altaar, de plaats waar de sjamaan de geesten ontmoet.

De Mesa oftewel de medicijnbundel kan een medicijnbeursje zijn of een stuk stof waarin jij jouw krachtige/helende stenen (khuya’s) of voorwerpen zoals een veer of schelp in verzamelt. Met jouw medicijnbundel heb jij persoonlijk contact met jouw Spirit, voorouders of gidsen.

De Mesa bevat sowieso 7 stenen. Deze stenen heb je gevonden ergens in de natuur waar jij een speciale energetische band mee hebt. Elke khuya staat voor een chakra. Tijdens een wandeling heb je waarschijnlijk een mooie steen gevonden die je meteen wist te verbinden met een van je chakra’s.

De chakra’s zijn een van de primaire energiesystemen die in ons lichaam stromen. Er zijn zeven primaire chakra’s en elk bestaat uit vele energielagen. Het idee is dat de energie van de chakra’s onze emotionele, spirituele en fysieke gezondheid beïnvloedt. Het zuiveren van de chakra’s helpt ons in evenwicht en energetisch gezond te blijven.

De zeven chakra’s zijn:
De Wortelchakra (stuitje)
De Sacraal Chakra (baarmoeder/onderbuik)
De Zonnevlechtchakra (net onder de ribben)
De Hartchakra (borst)
De Keelchakra (hals/nek)
De Derde oog Chakra (tussen de wenkbrouwen)
De Kruinchakra (hoofd)

Hier lees je meer over de 7 chakra’s

Mesa (medicijnbundel)

De Mesa kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Om bijvoorbeeld de kracht van de Spirits en de heilige energieën op te roepen om jou en anderen te helpen. De Mesa wordt ook gebruikt tijdens gebeden, sjamanistische reizen, ceremonies en rituelen.

De inhoud van een mesa varieert van sjamaan tot sjamaan, maar omvat over het algemeen genezende stenen en andere voorwerpen die elementen vertegenwoordigen van hun persoonlijke genezingsreis.

Veel sjamanen dragen hun mesa met zich mee, waar ze ook gaan.

Liefs,
Wendy