Manifesteren

Hoe te Manifesteren?

Wat betekent manifesteren?

Om te manifesteren, denk, handel en leef je opzettelijk op een manier die uiteindelijk leidt tot wat je wilt. Je kunt liefde, geld, je perfecte huis, een droombaan manifesteren – alles wat je wenst! Om je dromen te manifesteren en naar je doelen toe te werken, moet je het proces vertrouwen, positief blijven en misschien de kracht van manifestatie toepassen.

De kracht van manifestatie lijkt eenvoudig genoeg: door je verlangens te visualiseren en je gedachten te concentreren op wat je wilt, zal het universum je die verlangens presenteren. Er zijn veel tegenstrijdige gedachten over de vraag of de kracht van manifestatie nuttig of schadelijk is, maar het komt er allemaal op neer dat je gewoon niet kunt wachten tot het universum je laat zien wat je wilt; je moet actief een rol spelen bij het manifesteren van wat je het meest verlangt.

Het goede nieuws is dat dat absoluut mogelijk is! Manifesteren werkt, maar misschien niet op de manier die je verwacht.

Acht Manieren om iets te Manifesteren

1. Wees duidelijk over wat je wilt.

Dit is de basis van je manifestatiereis. Om te krijgen wat je wilt, moet je precies weten wat je wilt! En het sleutelwoord hier is precies – wees heel specifiek over wat jouw gewenste resultaat is. Als je gewenste resultaat bijvoorbeeld een nieuwe baan is in een vakgebied waar je gepassioneerd over bent, schets dan alle details, inclusief rollen en verantwoordelijkheden, salaris en zelfs of je op kantoor of op afstand wilt werken. Ook kun je nadenken over in wat voor soort teamstructuur of omgeving je wilt werken. Wil je dat een team aan jou rapporteert? Ben je op zoek naar een flexibel werkrooster? Hoe meer details, hoe beter! Jij weet wanneer je jouw doel bereikt, omdat het er precies zo uitziet als wat je wilde.

2. Zoek uit hoe je je voelt door wat je wilt.

Bepaal, naast het visualiseren van alle details van jouw gewenste resultaat, hoe je deze manifestatie wilt voelen. Dit is een belangrijke stap omdat het je helpt het waarom achter je doelen te verduidelijken. Door deze oefening zal het heel duidelijk worden of je iets manifesteert dat je leven wel of niet verbetert.

Laten we het bij het nieuwe baanvoorbeeld houden. Afgezien van deze geweldige nieuwe baan die het salaris betaalt dat je wilt en verdient, hoe wil je je voelen in deze baan? Wil je vrijheid en autonomie voelen in je werk en planning? Wil je je laten inspireren door de mensen om je heen? Wil je in een andere stad of omgeving zijn? Wat voor soort ervaringen zou je willen hebben als onderdeel van deze baan, zoals reizen, netwerken?

Het bepalen van dit soort details duurt langer dan alleen aangeven wat je wilt, dus wees geduldig. Enkele van de beste manieren om dit volledige beeld te manifesteren, zijn het maken van visionboards, mediteren en het opschrijven van deze gevoelens.

3. Maak een Plan – en houd je eraan.

Het maken van een plan om je dromen te manifesteren houdt je niet alleen verantwoordelijk, maar dient ook als een routekaart voor elk toekomstig manifestatieproces!

Om je droombaan te krijgen in de stad waar je altijd van hebt gedroomd om in te wonen, moet je vanaf dit doel achteruit werken om de stappen te vinden die je daar zullen brengen. De eerste stap lijkt misschien gewoon naar de stad te verhuizen, en als je spontaan bent en de middelen hebt om dat te doen, is dat geweldig! Maar zelfs die stap vereist enige planning, die eruit kan zien als het analyseren van jouw financiën om een ​​budget voor jouw verhuizing te creëren, het maken van verschuivingen in jouw huidige schema om tijd te maken voor het zoeken naar huizen.

Houd je zo goed mogelijk aan het plan, maar raak niet te ontmoedigd als een obstakel in je leven een verandering van plan vereist (dat is tenslotte het leven!). Het mooie van dingen van tevoren in kaart brengen, is dat je kunt proberen deze problemen te voorspellen en rampenplannen kunt bedenken.

4. Oefen Dankbaarheid en Vriendelijkheid.

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de bewegingen die nodig zijn om je doelen te manifesteren en te bereiken, en het kan soms leiden tot frustratie en een behoefte aan een moreel boost. Het cultiveren van een dagelijkse dankbaarheidsoefening, evenals het tonen van vriendelijkheid voor jezelf, kan je helpen revitaliseren op je manifestatiereis.

Dankbaarheid kan je helpen je mindset te veranderen van ‘gebrek’ naar ‘overvloed’, wat betekent dat je ervoor kiest om je energie te concentreren op alles wat je hebt in plaats van op wat je niet hebt. Dit is ongelooflijk krachtig in het manifestatieproces, want om je energie op de lange termijn te richten op een positief resultaat, moet je op de korte termijn positief blijven. Ook al manifesteer je iets dat je momenteel niet hebt, je vertrouwt op wat je wel hebt om je daar te krijgen.

Dankbaarheid oefenen op je manifesterende reis kan er als volgt uitzien:

Elke dag één ding opschrijven waar je dankbaar voor bent, zoals je vermogen om kalm en beheerst te blijven om iemand te bedanken. Vriendelijkheid voor jezelf tonen, zoals regelmatig voor jezelf zorgen om je geestelijke gezondheid te voeden.

5. Pak beperkende Overtuigingen aan.

Beperkende overtuigingen zijn die gedachten die door je hoofd dwarrelen en zeggen dat je je doelen niet kunt bereiken! Deze overtuigingen creëren het verhaal dat je jezelf vertelt als je ergens in faalt, alsof je niet slim genoeg, vastberaden genoeg of capabel genoeg was om je doelen te bereiken. Het opmerkelijke aan deze beperkende overtuigingen is dat ze waarheid worden als je hetzelfde verhaal vaak genoeg herhaalt – onze gedachten hebben een enorme macht over ons welzijn!

Beperkende overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat je (per ongeluk) stopt met werken aan je doelen, of dat nu uitstel is van een takenlijst of je innerlijke gesprekken en besluitvorming door je twijfels laat beheersen. Een van de beste manieren om te voorkomen dat deze beperkende overtuigingen de voortgang van je manifestatie stoppen, is door deze gedachten aan te pakken zodra ze opkomen.

Je hebt bijvoorbeeld vaak tegen jezelf gezegd dat je het salaris dat je verlangt niet verdient, waardoor je nooit om loonsverhoging hebt gevraagd, waardoor je in functies bleef met hetzelfde salaris en deze overtuiging in stand bleef. Als deze gedachte opkomt – “Ik verdien het niet…” – praat er dan tegen: “Ik ben gekwalificeerd en ik verdien het salaris dat ik wil.” Je kunt deze positieve gedachten ook op plaknotities schrijven en ze overal opplakken, waarbij je constant je beperkende overtuigingen uitdaagt.

6. Vertrouw op het Proces.

Ook al werk je actief aan het manifesteren van je dromen, een deel van het proces vereist eigenlijk een beetje loslaten. Dit kan moeilijk zijn, vooral voor degenen die graag van A tot Z plannen, maar het oefenen van vertrouwen in het universum kan een grote bijdrage leveren aan het realiseren van je verlangens.

Net als je beperkende overtuigingen, kan wantrouwen jegens het manifestatieproces ongewenste ervaringen of situaties creëren. Je creëert wantrouwen in het proces door je te concentreren op wat er mis kan gaan in plaats van wat er goed kan gaan, waardoor stress, spanning, frustratie en teleurstelling ontstaat dat het realiseren van je dromen veel langer duurt dan je zou willen.

Om het proces te vertrouwen, moet je erop vertrouwen dat alles wat je doet naar je grotere doel toewerkt, en dat elk obstakel die op je pad komt, bedoeld is om je veerkracht en vastberadenheid te leren.

7. Verhoog je Vibratie.

Alles in het universum is gemaakt van energie. We geven allemaal ook energie af, wat je kunt zien aan iemands lichaamstaal, toon, houding en gedrag. Vergelijkbaar met het concept van karma – “what goes around, comes around” – het verhogen van je vibratie en het uitstralen van positieve energie, stuur signalen naar het universum dat je openstaat voor nieuwe kansen, wat centraal staat in het manifestatieproces.

Om je vibratie te verhogen, is het belangrijk dat je houding, gedachten en gedrag allemaal zijn afgestemd op je uiteindelijke doel. Het is moeilijk om iemand te vertrouwen als ze het ene zeggen en het andere doen, en hetzelfde geldt voor manifesteren. Om je dromen te manifesteren, moet de energie die je in alles wat je doet, consistent zijn en in overeenstemming zijn met je manifestatieplan.

8. Wees niet bang om Signalen uit het Universum te Ontvangen en te Erkennen.

Wanneer je al deze dingen doet om te manifesteren, wees dan niet verbaasd als je signalen van het universum ontvangt dat je plan werkt. Als je sceptisch bent over het vermogen van het universum om je tekens te sturen, is de kans groot dat je alles op toeval schrijft. Maar wat heb je te verliezen door je mentaliteit te veranderen en te geloven dat je tekenen ontvangt dat je op de goede weg bent naar manifestatie? Dat is de kerngedachte: je realiseren dat alles mogelijk is en je in staat bent om alles te bereiken.

Nog even dit

Hoe lang het duurt om je dromen te manifesteren, hangt sterk af van wat die dromen zijn. Het volgen van deze stappen kan echter de tijd verkorten die nodig is om precies te manifesteren wat je wilt. Onthoud dat hoe duidelijker je bent met wat je wilt en het pad dat nodig is om daar te komen, hoe beter je in staat zult zijn om je dromen te manifesteren.