Maan & Planeten Energie

Wat is de Heersende Planeet voor jouw Sterrenbeeld?

Hoewel astrologie een uitgebreide, complexe en zeer gespecialiseerde studie is, zijn de kernprincipes duidelijk: een geboortehoroscoop is een momentopname van de hemel op het moment van je geboorte. Het onthult de precieze locatie van elk van de planeten en welk sterrenbeeld ze innamen toen je op de wereld kwam.

In sommige geboortehoroscopen staan ​​alle planeten in hetzelfde sterrenbeeld; in andere zijn ze wijd verspreid over de lucht. De afstand tussen deze planeten is belangrijk omdat elk zijn eigen hemelfunctie heeft. Laten we eens kijken naar elke belangrijke entiteit in de lucht.

De Zon

Als iemand je vraagt ​​wat je teken is, of ze het nu wel of niet weten, vragen ze naar de stand van de zon op het moment van je geboorte. De zon symboliseert onze fundamentele essentie. Dit levendige hemellichaam vertegenwoordigt ons ego, zelfgevoel, fundamentele persoonlijkheid en algemene voorkeuren.

De zon regeert het sterrenbeeld Leeuw, het levendige, dynamische vuurteken dat moed uitstraalt. Het duurt ongeveer een maand om een ​​sterrenbeeld te passeren.

Sterrenbeeld: De zon heerst over Leeuw
Tarotkaart: De zon

De Maan

De aantrekkingskracht van de maan regelt het klimaat en de oceanische getijden. Binnen de astrologie vertegenwoordigt de maan onze emotionele innerlijke wereld. Terwijl de zon onze uiterlijke ervaring blootlegt, symboliseert de maan alles onder het oppervlak. Het vertegenwoordigt de spirituele retraite van ons meest persoonlijke zelf.

Het regelt het sterrenbeeld Kreeft, het gevoelige, beschermende waterteken dat opvoeding, comfort en veiligheid definieert. De maan is het snelst bewegende hemellichaam aan de hemel en het duurt ongeveer twee en een halve dag om een ​​sterrenbeeld te passeren.

Sterrenbeeld: De maan heerst over Kreeft
Tarotkaart: De Hogepriesteres

Mercurius

De kleinste en binnenste planeet van het zonnestelsel, is vernoemd naar de Romeinse godheid die als boodschapper voor de goden diende. Binnen de astrologie symboliseert het communicatie. Terwijl de maan onze emoties weerspiegelt, weerspiegelt deze planeet logica en rationaliteit. Mercurius gebruikt zijn slimme intellect en meedogenloze nieuwsgierigheid om te analyseren, sorteren en classificeren, en helpt ons om complexe ideeën te synthetiseren en articuleren.

Het regelt zowel het luchtteken Tweelingen als het aardeteken Maagd, die elk een andere kant van Mercurius’ uitdrukking vertegenwoordigen: spraakzame Tweelingen wordt uitgevoerd, terwijl analytische Maagd wordt ingevoerd. Mercurius doet er 13 of 14 dagen over om een ​​sterrenbeeld te passeren en gaat drie of vier keer per jaar retrograde. De beruchte retrograde van deze planeet veroorzaakt communicatieproblemen en reisvertragingen.

Sterrenbeeld: Mercurius heerst over Maagd en Tweelingen
Tarotkaart: De Tovenaar

Venus

Vernoemd naar de betoverende Romeinse godin, is Venus de levendige planeet die staat voor schoonheid, liefde en overvloed. Toegeeflijke Venus is het gelukkigst als ze weelderig is: fijne wijnen, uitgebreide baden en aromatische vocht inbrengende crèmes sluiten aan bij de Venusiaanse geest. De smaak van deze planeet weerspiegelt onze interesse in kunst en cultuur, terwijl de romantische gevoeligheden onze geïdealiseerde perceptie van liefde onthullen.

Zowel het aardeteken Stier als het luchtteken Weegschaal worden geregeerd door Venus, die elk een andere kant van Venus’ uitdrukking vertegenwoordigen: sensuele Stier is fysiek, terwijl flirtende Weegschaal cerebraal is. Het duurt ongeveer vier tot vijf weken om een ​​sterrenbeeld te passeren en gaat elke 18 maanden retrograde.

Sterrenbeeld: Venus heerst over Stier en Weegschaal
Tarotkaart: De Keizerin

Mars

De Rode Planeet staat bekend als de krijger van de dierenriem. Vernoemd naar de Romeinse god van de oorlog, symboliseert Mars actie, vastberadenheid en agressie. Zijn gepassioneerde geest manifesteert zich vaak wanneer we racen om een ​​deadline te halen, rennen om een ​​vlucht te halen of strijden om een ​​selectieve positie.

Mars is het vuur onder onze kont en zorgt voor de adrenaline-opgeladen boost van energie die beweging voedt. Het weerspiegelt ook onze fysieke passie en lust. Deze planeet regeert Ram (en een beetje Schorpioen), het impulsieve vuurteken dat bekend staat om zijn levendigheid met een hoog octaangehalte. Mars doet er ongeveer zes tot zeven weken over om een ​​sterrenbeeld te passeren en gaat elke twee jaar retrograde.

Sterrenbeeld: Mars heerst over Ram. Het heerst ook over Schorpioen
Tarotkaart: De Toren

Jupiter

De grootste planeet in het zonnestelsel, Jupiter – of Zeus, in de Griekse mythologie – staat bekend om zijn kolossale aanwezigheid. Geluksplaneet Jupiter symboliseert fortuin, filosofie, overvloed en spiritualiteit. Deze genereuze planeet regeert expansie en moedigt ons aan om onze reikwijdte te verbreden en onze horizon te verbreden door middel van filosofie, spiritualiteit en onderwijs.

Het regeert Boogschutter, het avontuurlijke vuurteken dat bekend staat om zijn opwindende karakter. Jupiter doet er ongeveer 12 tot 13 maanden over om een ​​sterrenbeeld te passeren en gaat elk jaar ongeveer 120 dagen retrograde. Zijn retrograde is vaak een tijd van filosofische groei.

Sterrenbeeld: Jupiter heerst over Boogschutter. Het heerst ook over Vissen
Tarotkaart: Rad van Fortuin

Saturnus

De geringde gas reus wordt geassocieerd met tijd, regels en beperkingen. Op een goede dag symboliseert Saturnus hard werken, professionele prestaties en standvastige veerkracht. Op een slechte dag kan het echter hard en emotieloos zijn, waardoor we gedwongen worden te leren door harde liefde en moeilijke uitdagingen. Hoewel deze planeet een vreemde manier heeft om zijn genegenheid te tonen, heeft Saturnus ons belang in gedachten. Het wil gewoon dat we ons aan de regels houden.

Saturnus regeert de gedisciplineerde Steenbok (en een beetje Waterman), het ondernemende aardeteken dat bekend staat om zijn onvermoeibare ambitie, en het duurt ongeveer twee en een half jaar om elk teken te passeren. Het gaat elk jaar ongeveer 140 dagen achteruit. Tijdens Saturnus retrograde kan het leven beperkter aanvoelen en moeten we harder werken om projecten te lanceren.

Sterrenbeeld: Saturnus heerst over Steenbok en Waterman
Tarotkaart: De Wereld

Uranus

Uranus is ongebruikelijk: zoals het Science Museum meldt, is het de eerste planeet die door een telescoop is ontdekt, het enige hemellichaam dat naar een Griekse godheid is vernoemd, en staat het zo ver op zijn as dat het in wezen op zijn kant om de zon draait. Het is passend dat Uranus technologie, rebellie en innovatie symboliseert. Deze revolutionaire planeet heeft een hekel aan de regels en staat altijd te popelen om baanbrekende, dynamische verandering mogelijk te maken.

Uranus kan verrassende effecten hebben (de planeet houdt immers van schokwaarde). Het regeert Waterman, het vrijdenkende luchtteken dat wordt erkend vanwege zijn excentriciteit en non-conformiteit. Uranus doet er ongeveer zeven jaar over om elk teken te passeren en gaat elk jaar ongeveer 150 dagen retrograde. Tijdens de retrograde van de planeet wordt ons gevraagd het verleden achter ons te laten en verder te gaan met leven.

Sterrenbeeld: Uranus heerst over Waterman
Tarotkaart: De Dwaas

Neptunus

De levendige azuurblauwe kleur van Neptunus vormt een perfecte aanvulling op de astrologische betekenis ervan. Deze planeet, genoemd naar de Romeinse god van de zee, regeert over de magische, mysterieuze uitgestrektheid van het spirituele onbekende. Wanneer een dikke mist over de oceaan rolt, is het moeilijk om de scheiding tussen het water en de lucht te onderscheiden. Evenzo bestaat de kracht van Neptunus op het snijvlak van fantasie en realiteit. Op een goede dag is Neptuniaanse energie buitengewoon creatief en krachtig psychisch. Op een slechte dag kan het echter waanvoorstellingen en escapisme worden.

Wanneer de invloed van Neptunus wordt gevoeld, onderzoek dan je verbeelding, maar vergeet niet om een ​​anker uit te werpen: je wilt nooit verdwalen op zee. Deze planeet regeert Vissen, het intuïtieve waterteken dat bekend staat om zijn ongelooflijke verbeeldingskracht en paranormale krachten. De planeet doet er ongeveer 14 jaar over om elk teken te passeren en gaat elk jaar ongeveer 150 dagen retrograde. Tijdens Neptunus retrograde worden geheimen onthuld, dus probeer niet weg te komen met dubbelzinnig gedrag.

Sterrenbeeld: Neptunus heerst over Vissen
Tarotkaart: De Gehangene of De Maan

Pluto

Hoewel dit ijzige hemellichaam niet voldeed aan de astronomische definitie van een planeet, is Pluto volgens astrologische maatstaven nog steeds een groot probleem. Het symboliseert macht, transformatie, vernietiging en regeneratie. Vernoemd naar de Romeinse god van de onderwereld (“Hades”, in de Griekse mythologie), is Pluto’s macht geworteld in duisternis. Deze betoverende planeet glijdt naadloos in complexe infrastructuren en transformeert stilletjes systemen van binnenuit.

Pluto herinnert ons eraan dat we het verleden moeten loslaten om verandering te kunnen manifesteren. Het wordt geassocieerd met Schorpioen, het ongrijpbare waterteken dat wordt bepaald door zijn mysterieuze karakter. Pluto doet er ongeveer 14 tot 30 jaar over om elk teken te passeren en gaat elk jaar ongeveer 185 dagen retrograde. Wanneer Pluto retrograde gaat, wordt ons gevraagd om los te laten wat ons niet langer dient, zodat we kunnen transformeren in een betere versie van onszelf.

Sterrenbeeld: Pluto heerst over Schorpioen
Tarotkaart: De Dood of Het Oordeel

Boekentip

Leven met de Maan van Yasmin Boland

De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren. Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Bestel nu