Maagd – Beer

Je totemdier is dus de Bruine Beer. Deze kan tot 1,5 meter lang worden en wel 800 kg zwaar wegen. Hoewel hij verschrikkelijk sterk is, is hij een van de zachtaardigste dieren die er zijn, hij is bijna menselijk. Hij kan op twee benen lopen, in bomen klimmen en zelfs vis vangen met zijn poten. De beer eet nagenoeg alles, gras, planten, bessen, noten, groente, vis en kleine dieren. Hij is met name verzot op honing en bessen. In de winter houden beren een winterslaap. De welpen worden vroeg in de lente geboren, het duurt ongeveer 7 jaar voor ze volwassen zijn.

Beren hebben tijd nodig zich aan veranderingen aan te passen. Het zijn constructieve en goede reparateurs, en kunnen dingen weer aan de gang krijgen. Voor de Amerikaanse Indianen was de Bruine Beer en dromer. Hoewel je praktisch bent aangelegd, ben je misschien in essentie daarom ook wel een dromer, met een scherp voorstellingsvermogen en je kunt dan kennelijk eindeloos dagdromen.

Het viooltje is je totemplant als je een Bruine Beer bent volgens Moeder Aarde astrologie. Het viooltje groeit dicht op de grond en evenals hun totemplant uiten Bruine Beren hun tederheid vaak door praktische bezigheden die dicht bij de aarde blijven.

Je totem mineraal is de topaas. Deze zachte, goudbruine steen is heel delicaat, maar bergt een grote kracht in zich. Hij werd beschouwd als de steen van de expansie, en hij wekt een gevoel van hoop. Topaas geniet de reputatie spanningen te verdrijven, en wel speciaal negatieve trillingen van een gekwelde geest. Om die reden helpt de topaas ook bij depressiviteit en slapeloosheid. Ga liggen en leg een topaas op je derde oog. Andere mensen die Bruine Beer mensen kunnen het beste aan hun praktische kanten appelleren. Toon belangstelling voor hun werk en wees begaan met hun wel en wee. Wees ook vooral logisch. Bruine beren houden niet van onzekerheid of niet op tijd zijn of zonder afspraak binnenvallen. Ze reageren op oprechte begaandheid en affectie en zachtheid. Wordt je echter te vlug emotioneel, dan slaan ze op de vlucht.