Leeuw – Zalm

Je totemdier is de zalm, die in Noord Europa beschouwd werd als de koning der vissen. Deze magnifieke vis kan tot 1,5 meter lang worden en tot 30 kilo zwaar. Hij is een volleerde navigator, die zijn weg van de zee naar geboorterivier weet te vinden en stroomopwaarts naar zijn paaigrond toe zwemt. Op deze tocht kan hij over watervallen tot 3 meter hoog springen. Hij werd in de oudheid met wijsheid en doelgerichtheid geassocieerd. In aanleg is de zalm als totem gezegend met een lang leven, zodat ze kunnen leren in waardigheid oud te worden. De zalm beweegt zich dermate sierlijk door het water dat ze nauwelijks enige deining veroorzaken. In de rijp tijd geboren mensen zouden hun totemdier moeten nabootsen en zich door het leven leren bewegen zonder verstoring of deining te veroorzaken.

Je totemplant is de Framboos, en je totemedelsteen de kornalijn of carneool. De framboos is je totemplant als je een Leeuw bent of Zalm volgens antibiotische eigenschappen. Van de bladeren kan men een milde en smakelijke kruidenthee getrokken worden, die misselijkheid verlicht, vooral bij zwangere vrouwen en helpt ook bij menstruatie problemen. De thee maakt daarnaast de slijmvliezen schoon en normaliseert de bloedsuikerspiegel. Net zoals hun totemplant worden zalmen vaak door anderen opgezocht vanwege hun plezierige gezelschap. Net zoals de framboos kunnen zalmen anderen helpen hun problemen uit hun systeem te spoelen.

De carneool is je totemmineraal. De steen is vleeskleurig of rood en carneool betekent letterlijk vleeskleurig. Het is een steen van integriteit en gold onder de Indianen vaak als symbool van de kracht en schoonheid van Moeder Aarde. Carneool stimuleert en zet tot actie aan. Hij verzacht woede en verdrijft de aandrang om ruzie te maken. De kleur die bij je hoort als Zalm is rood, en als je andere mensen kent die een zalm of leeuw zijn, kom dan snel ter zake. Zalmen verfoeien gebeuzel. Hoor hun standpunt aan. Het is het enige dat voor hen telt. Ze hebben er een gruwelijke hekel aan in de rede te worden gevallen. Moedig zalmen aan maar niet door gevlei. Als ze vermoeden dat je onoprecht bent, verlies je al vlug hun respect.

Reacties zijn gesloten.