Hoe jij je Energie kan Beschermen als HSP & Empaat

Hoog sensitieve mensen en empaten zijn beide gevoelig voor hun externe omgeving en interacties met andere mensen. Sommige deskundigen zijn van mening dat empaten een sterkere intuïtie hebben en mogelijk gevoeliger zijn voor het gedrag en de emoties van anderen in vergelijking met HSP’s. Ze geloven ook dat verhoogde gevoeligheid iets is waarmee mensen worden geboren en dat het niet kan worden ontwikkeld.

Hoog sensitieve mensen en empaten worden vaak beschreven als “het gewicht van de wereld op hun schouders dragend” omdat ze dingen zo diep voelen. HSP’s en empaten lijken ook op elkaar in het feit dat ze er meestal niet van houden om anderen pijn te zien lijden, en ze willen mensen oprecht helpen wanneer ze kunnen.

Empaten en hoog sensitieve mensen ervaren dezelfde ups en downs in het leven als degenen die niet hoog sensitief of intuïtief zijn. Omdat HSP’s en empaten echter extra gevoelig zijn, kunnen ze psychische symptomen op een dieper niveau ervaren dan anderen. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat HSP’s en empaten vaker last hebben van depressie, angst en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Mensen die zich identificeren als empaten kunnen gevoelig zijn voor de energie of vibes die andere mensen uitstralen. De energie van een persoon kan ook verwijzen naar hun algehele stemming, gevoelens en gedrag, wat ook de energie van een empaat kan beïnvloeden.

Empathische en gevoelige personen kunnen hun energie beschermen. Door grenzen te stellen aan vrienden, collega’s en familieleden die de neiging hebben sterk over te komen of te worstelen met hun eigen problemen.

Mindfulness oefenen, energetische healing en in het huidige moment blijven, kan mensen ook helpen hun energie te beschermen. Door aanwezig te blijven, kunnen empaten zich gewoon concentreren op de taken die voorhanden zijn en zich geen zorgen maken over hoe andere mensen zich voelen of zich gedragen.

Hoe kun jij je Energie Beschermen?

Probeer de emoties van andere mensen niet te absorberen

Hoewel geluk en glimlachen op een positieve manier besmettelijk kunnen zijn, kan het absorberen van emoties zoals woede, depressie of angst moeilijk zijn voor een empaat. Sommige stappen die gevoelige personen kunnen nemen om te voorkomen dat ze de emoties van anderen overdreven absorberen, zijn onder meer het gebruik van visualisatietechnieken en het creëren van sterke grenzen.

Ik raad aan om een ​​glazen wand of koepel tussen jouw en de andere persoon te visualiseren om te voorkomen dat je de negatieve emoties absorbeert. Door te leren afstand te nemen van negatieve situaties en te oefenen met ‘nee’ zeggen, kunnen empaten ook hun afweer tegen de negatieve emoties van anderen versterken.

Leer gezonde grenzen te stellen met vrienden en familieleden

Het stellen van gezonde grenzen met vrienden en familieleden is uitermate belangrijk voor empaten en hoogsensitieve personen. In hechte relaties kunnen grenslijnen soms ‘vaag’ worden, en de empaat neemt uiteindelijk de emoties en gevoelens van hun hele kring over.

Omdat jij de neiging hebt om mensen tevreden te stellen en vaak hard werkt om ervoor te zorgen dat iedereen “oké” is, kan het absorberen van ieders emoties leiden tot onnodige stress en angst. Of het nu een vriend is die om meerdere gunsten vraagt ​​of ouders die constant ruzie maken. Het stellen van grenzen kan je helpen om een ​​gezonde afstand te creëren tussen de jou en je dierbaren.

Oefen gezonde gewoonten wanneer overweldigende emoties of negatieve gevoelens de kop opsteken

Gezonde gewoonten zijn nuttige hulpmiddelen voor personen die zich identificeren als empaten of HSP’s. Wanneer negatieve emoties of sterke, overweldigende gevoelens te veel worden om te verdragen, kan het nemen van enkele diepe, kalmerende ademhalingen helpen om gecentreerd en gefocust te raken in het huidige moment.

Terugtellen van 50 naar 0 is een eenvoudige, effectieve oefening die jou de tijd geeft die nodig is om te ontspannen en de geest te kalmeren. Tijd doorbrengen in de natuur en ervoor zorgen dat je zoveel tijd alleen neemt als nodig is, zijn ook geweldige manieren om je op te laden wanneer je overweldigd wordt door je eigen emoties of de energie van anderen.

Zorg voor je eigen gevoelens en geestelijke gezondheid met zelfzorg

Het kan helpen jouw gevoelens en emoties te beheersen door middel van gezonde zelfzorgpraktijken. Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt. Omdat je wordt beïnvloed door de stemmingen, emoties en gedragingen van anderen, is het ook belangrijk voor je om rekening te houden met mogelijke triggers. Afstand nemen van situaties die ongemakkelijke gevoelens en stress kunnen veroorzaken is ook belangrijk.

Tijd nemen voor activiteiten. Schrijven, schilderen, wandelen, zwemmen is goed voor de ziel en biedt een positieve uitlaatklep voor jou om jezelf te uiten.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.