Wendy Senang hoe je bewust je vibratie kunt veranderen
Energie

Hoe je Bewust je Vibratie kunt veranderen

Er wordt veel gepraat over het verhogen van je vibratie in de spirituele gemeenschap, maar er is veel verwarring over wat het precies betekent en hoe je het moet doen.

Wat is precies onze vibratie? Hoe komen we erachter op welke trilling we zitten? Hoe verschuiven we dit met opzet?

De informatie over dit onderwerp is meestal nogal vaag en hoewel dat ook een doel kan dienen, wil ik vandaag enkele specifieke visualisaties brengen hoe je bewust je vibratie kunt veranderen.

Onze vibratie is als ons innerlijke kompas

De wereld om ons heen zijn de golven. Wanneer onze trilling constant laag is, wordt de wereld om ons heen zwaar en somber. Terwijl wanneer onze trilling constant hoog is, de wereld om ons heen licht en verheffend wordt.

Kijk eens om je heen, wat zie je? Is de wereld een koude, donkere en hopeloze plek? Of zie je overal kansen en warmte? Kijk nu naar je consistente relaties, wat zie je hier? Voel je je geïsoleerd, onbegrepen en cynisch? Of vind je overal vrienden?

Iedereen kijkt naar de wereld vanuit een uniek perspectief. Zelfs wanneer de omstandigheden en de externe omgeving precies hetzelfde zijn, kan de een het als een kans zien en de ander als een vloek. Dit is onze vibratie.

Onze consistente emoties, gedachten en patronen vormen het filter waardoor we naar de wereld kijken. Dus wanneer iemand zich consequent in een laagfrequente energie bevindt, zoals woede, verdriet, jaloezie, weerspiegelt de wereld om hem heen dit.

Wanneer we onze vibratie verhogen, verschuiven we in wezen dit filter naar een filter dat meer kansen ziet voor groei, liefde en succes. Wanneer we consequent in een hogere vibratie zijn, verandert de manier waarop we de wereld zien ook. We stellen ons open voor meer perspectieven, meer flow en meer kansen.

Onthoud dat de woorden hoog en laag slechts beschrijvend zijn. Er is niets mis met een lagere vibratie en een hogere vibratie maakt je niet beter dan iemand anders. Wanneer we onze emoties zo beoordelen of ze in een hiërarchie plaatsen, en we erin opgaan in plaats van ons ervan bewust te zijn.

Hoe je afstemt op jouw eigen energie

Wat ik wil dat je doet, is om in een comfortabele zittende of liggende positie te komen. Neem een paar minuten de tijd om je op je ademhaling te concentreren. Zodra je geest een beetje tot rust is gekomen, begin dan op te merken hoe je je VOELT. Merk op of je lichaam gespannen of ontspannen is, of je gedachten razen of vredig stromen.

Stem nu af op de meest prominente emotie die je nu voelt. Het maakt niet uit of dit een positieve of negatieve emotie is. Het gaat erom dat je je er gewoon bewust van wordt. Merk op hoe deze emotie in je lichaam aanvoelt.

Is de emotie zwaar of licht? Omhult het je hele lichaam of voelt het geïsoleerd aan in één gebied? Probeer deze emotie zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Ken een kleur, textuur, grootte en gewicht toe aan deze emotie.

Misschien wil je deze beschrijvingen noteren in een dagboek. Het creëren van een innerlijke taal als deze zal later nuttig zijn als je ijveriger met je energie wilt werken.

Het vrijgeven van lage trillingsenergie

Wanneer je lage trillingen voelt, zoals verdriet, woede, angst, wil je beginnen met het proces om ze uit je lichaam te laten stromen. Blijf zo lang bij de emotie zitten als je nodig hebt. Zoek uit met welke gebeurtenissen, mensen of plaatsen de emotie wordt geassocieerd. Kijk welke verhalen je geest heeft gecreëerd om die emotie te rechtvaardigen.

Dit deel is zo belangrijk! In plaats van onze emoties te omzeilen of te negeren, moeten we ze de ruimte geven om te ademen. We moeten ze de kans geven om te spreken en ons te vertellen waarom ze er zijn. Anders zullen ze later alleen maar in meer verraderlijke vormen de kop opsteken.

Door terug te verwijzen naar de beschrijving die je eerder aan deze emotie hebt gegeven, kun je beginnen deze los te laten. Misschien heeft het een zwaarte, isoleer waar de emotie zich in je lichaam bevindt en voel het lichter en lichter worden totdat het oplost.

Misschien voelt het alsof het je hele lichaam overspoelt, voel je de emoties kleiner en kleiner worden totdat het slechts een speldenprik is, en laat het dan los. Pas deze visualisatietechniek aan, afhankelijk van hoe de emotie aanvoelt, en laat je intuïtie de weg wijzen.

Je vibratie verhogen

Aan de andere kant voel je misschien gelukzaligheid, vreugde, dankbaarheid of liefde. Met deze emoties met een hoge trilling doe je hetzelfde en beschrijf je ze in detail. Stem je verder af op deze emotie en visualiseer/voel deze zich over je hele lichaam verspreiden. Begin je vervolgens voor te stellen als een magneet. Als de emotie zich door je lichaam verspreidt, stel je dan voor dat je magnetisme intensiveert.

Terwijl je dit doet, trek je dingen aan die resoneren met die emotie. Als je vreugde voelt, trek je blije mensen, plaatsen en ervaringen je vakgebied binnen.

Deze techniek werkt omdat we een fysiek lichaam hebben maar ook een energielichaam dat als een magneet functioneert. Wanneer we in een lage vibratie zijn, trekt ons energielichaam meer laag vibrerende dingen in ons veld, deze materialiseren zich uiteindelijk fysiek.

Op dezelfde manier, wanneer we emoties met een hoge vibratie ervaren, trekt ons energielichaam meer dingen met een hoge vibratie in ons veld aan. Deze bevrijdende en magnetiserende oefening helpt je je hiervan bewust te worden en je energie dienovereenkomstig te verschuiven.

Manifesterende en trillingsfrequentie

Je vraagt ​​je misschien af: waarom is dit belangrijk, waarom is het de moeite waard om te doen?

Als we mensen horen praten over het verhogen van onze vibratie, kan het vaag en slap klinken. We verhogen onze vibratie en wat dan?

Door ons af te stemmen op onze energie zijn we in staat om onze eigen behoeften beter te begrijpen en daarmee tegemoet te komen. Veel mensen zijn zich totaal niet bewust of verward over hoe ze hun emoties moeten benaderen. Dus door een taal om hen heen te creëren, kun je ze beter begrijpen.

Het bewust kunnen loslaten, versterken en verschuiven van onze interne emotionele toestand is ook cruciaal voor manifestatie. Wanneer we alleen afhankelijk zijn van onze externe omgeving voor hoe we ons voelen, worden we als een jojo. Rijdend in een oncontroleerbare achtbaan van emoties.

Jouw emoties te reguleren

In plaats daarvan, wanneer we in staat zijn om onze emoties te reguleren, kunnen we verheven emoties langer volhouden en lager vibrerende emoties sneller loslaten. Manifesteren vereist dat we een constante vibratie behouden, zodat wat we willen aantrekken genoeg tijd heeft om zich te materialiseren.

In staat zijn om gelukzaligheid, vrede en ontspanning in ons lichaam aan te trekken, stelt ons in staat om ons van binnenuit te manifesteren. Zelfs als de buitenkant er somber uitziet.

Op deze manier met onze emoties werken betekent ook dat we op fysiek niveau ons zenuwstelsel bewust tot rust kunnen brengen. De meesten van ons bevinden zich constant in een staat van vechten of vluchten – ons lichaam is altijd gespannen en zwaar.

Als we opgesloten zitten in deze vecht- of vluchtstaat, is het niet genoeg om onze gedachten te verschuiven. We moeten diep in onze emoties graven en de dichtheid die we voelen loslaten.

Als we dit eenmaal doen, wordt niet alleen ons fysieke lichaam ontspannen, maar kan ons energielichaam ook weer ‘online’ komen. Ze zijn nauw met elkaar verbonden. Onze energie is niet langer gericht op dit beschermingsmechanisme, maar kan vrij stromen om onze verlangens in fysieke vorm te manifesteren.