Chakra's

Hoe jij jouw Chakra’s kunt Zuiveren

In dit bericht zal ik het belang van het zuiveren van je chakra’s delen en je een eenvoudige maar effectieve methode geven om dit te doen!

Hoe jij jouw chakra’s kunt zuiveren:

Het chakrasysteem is niet voor niets een van de meest populaire energiesystemen waarover in spirituele kringen wordt gesproken. Weten hoe jij jouw chakra’s kunt zuiveren, is een belangrijk onderdeel om jouw energie gezond en in balans te houden.

Waarom jij je chakra’s moet zuiveren:

De chakra’s zijn een van de primaire energiesystemen die in ons lichaam stromen. Er zijn zeven primaire chakra’s en elk bestaat uit vele energielagen. Het idee is dat de energie van de chakra’s onze emotionele, spirituele en fysieke gezondheid beïnvloedt. Het zuiveren van de chakra’s helpt ons in evenwicht en energetisch gezond te blijven.

Terwijl diepgewortelde overtuigingen en gedrags- of karmische patronen intensieve chakra-genezing vereisen om te overwinnen, worden de bovenste lagen van de chakra’s meestal beïnvloed door het dagelijks leven. Deze bovenste energieniveaus worden vertroebeld door energie waarmee je omgaat of door huidig ​​gedrag waarmee je bezig bent. Door regelmatig de energie van elk chakra opnieuw uit te lijnen, ben je in staat om de balans in je energiesysteem te behouden.

Hoe jij jouw chakra’s kunt zuiveren:

Voordat we ingaan op de details van het zuiveren van chakra’s, is het belangrijk om een ​​basiskennis van de chakra’s te hebben. Elk van de zeven primaire chakra’s heeft een kleur en locatie van het lichaam waarmee het wordt geassocieerd.

Deze kleuren zijn slechts een richtlijn en kunnen van persoon tot persoon verschillen. Elke chakra zal over het algemeen binnen dezelfde kleurcategorie blijven, maar met kleine variaties. Mijn hartchakra manifesteert zich bijvoorbeeld als een mix van lichtroze en groen die mooi is maar onmogelijk te beschrijven. Ik visualiseer ook mijn derde oogchakra als paars, terwijl mijn kruinchakra schitterend wit is. Laat jouw intuïtie je begeleiden terwijl je de chakra’s visualiseert. Je intuïtie zal je nooit op een dwaalspoor brengen.

Hoe jij jouw chakra’s kunt zuiveren:

Ga eerst liggen of zitten in een comfortabele positie. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om te gaan liggen, maar wat voor jou het meest comfortabel is, is het beste. Haal vervolgens een paar keer diep adem. Het idee hier is om je in een rustige gemoedstoestand te brengen. Ik haal meestal drie keer diep adem, maar als je het gevoel hebt dat je meer nodig hebt, doe dat dan.

Nu je in een ontspannen toestand bent, is het tijd om het daadwerkelijke proces van het zuiveren van je chakra’s te beginnen. Visualiseer een prachtig, reinigend wit licht dat uit het universum naar beneden komt, naar de bovenkant van je hoofd, door je lichaam en uit je wortelchakra reist. Stel je voor dat dit licht rechtstreeks van de bron van het universum komt om je energiesysteem te reinigen en in balans te brengen. Het enige doel is om eventuele negatieve energie uit jouw systeem te verwijderen en in balans te brengen.

Laat dit wit licht door je wortelchakra stromen totdat je intuïtief voelt dat de chakra volledig gezuiverd is. Sommige chakra’s zijn misschien meer geblokkeerd dan andere, en daardoor zal het meer tijd kosten om ze grondig te zuiveren. Voor mij zal het licht meestal veel helderder worden of plotseling het gevoel hebben dat het vrijer stroomt als de chakra eenmaal volledig is gezuiverd.

Het kan echter voor jou anders zijn. Luister gewoon naar je intuïtie, er is geen goede of foute manier om dit te doen! Als je klaar bent met de wortelchakra, ga je omhoog naar de sacrale chakra en herhaal je het proces. Je gaat dit doen voor alle zeven hoofdchakra’s.

Als je klaar bent met het zuiveren van je kruinchakra, richt je aandacht dan weer op het wortelchakra. Stel je een schitterend rood licht voor dat vrij uit de chakra stroomt. Visualiseer nog steeds het rode licht dat uit de wortelchakra komt, visualiseer vervolgens hetzelfde type licht dat uit de sacrale chakra komt, alleen oranje. Ga nogmaals door met dit proces totdat alle zeven chakra’s een schitterend licht hebben dat overeenkomt met hun kleur die eruit stroomt.

Ik hou ervan om dit licht 5-10 seconden vast te houden en dan te laten vervagen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ben je klaar! Ik raad ten zeerste aan om deze tijd te nemen om jezelf te aarden, centreren en af ​​te schermen om het proces te voltooien. Ik heb hier een andere blog voor dat proces geschreven.

Alles bij elkaar genomen, duurt een typische chakra-opruimingssessie van begin tot eind slechts tussen de tien en vijftien minuten. Het is een gemakkelijke maar krachtige manier om ervoor te zorgen dat je chakra’s in balans zijn en dat je energie vrij door je lichaam stroomt.

Succes!

Liefs, Wendy