Loslaten en Vooruit gaan

Teruggehouden door het verleden

Laat me je iets vragen: hoe wil je door het leven gaan?

Wil je vol woede en wrok leven, of leef je liever op jouw voorwaarden?
Vind je het leuk om meegesleurd te worden door een negatief verleden, of zelfs een uitdagend heden?

Weet je dat in je onderbuikgevoel al weet dat je leven, je carrière en je dagelijkse ervaringen zoveel krachtiger en doelgerichter zouden zijn als je vooruit zou kijken, in plaats van constant naar het verleden te kijken?

Ik weet wat mijn antwoord is, en ik ben ervan overtuigd dat dat van jou hetzelfde zal zijn. Loslaten en Vooruit gaan!

Te veel mensen leven hun leven opgesloten in een spiraal van negatieve ervaringen. Je hoeft niet een van hen te zijn. Het kost energie om positieve dingen te laten gebeuren. Geestelijke en fysieke energie zijn oneindige bronnen en je hebt alles nodig om je doelen te bereiken.

Grote dingen bereiken vereist focus en durf. Het kost een enorme inspanning om de vele obstakels te overwinnen die je zullen belemmeren en er is vastberadenheid voor nodig om het leven te creëren dat je wilt.

Die energie is er om je naar je succes te stuwen, en je kunt het je niet veroorloven om het te verspillen aan zinloze dingen. Energie is een investering. Vasthouden aan een negatief verleden of heden neemt te veel mentale en emotionele ruimte en energie in beslag. Het zorgt ervoor dat je je niet kunt concentreren op je heden en toekomst.

Dus, hoe kom je op het punt waarop het verleden je niet langer tegenhoudt, en je in staat bent om een fris, nieuw leven op te bouwen?

Waarom we niet kunnen Loslaten

Mensen die worstelen om hun negatieve verleden of heden los te laten, zijn niet bereid om verder te gaan. De negatieve ervaringen die ze hebben meegemaakt of doormaken, zijn onderdeel geworden van wie ze zijn. Hun standaardstatus en de weg van de minste weerstand. Ze weten hoe ze deze persoon moeten zijn, zelfs als deze persoon hen niet goed van dienst is.

Ze begrijpen zichzelf op deze manier en weten hoe ze dagelijks moeten functioneren met het gewicht van deze woede, wrok en pijn. Het is wanneer we ons vastklampen aan die pijn uit het verleden, die negatieve situaties, dat we er niet in slagen vooruit te komen en succes te creëren.

Je kunt de uitkomst van gebeurtenissen uit het verleden niet veranderen. Het is bijna onmogelijk om positief en proactief te zijn over je toekomst als je het grootste deel van je tijd besteedt aan piekeren over het verleden.

Vind je Toekomst. Het Verleden is voorbij.

De gebeurtenissen die zijn gebeurd, kunnen je geen pijn meer doen. Dit begrijpen is een cruciale eerste stap in het loslaten. Nee, je kunt natuurlijk niet doen alsof de pijnlijke gebeurtenissen in het verleden niet hebben plaatsgevonden, maar je kunt wel een keuze maken:

Laat je het verleden je beheersen, of neem je de controle over je leven en je toekomst terug?

Mensen hebben me verhalen verteld over hoe hun leven veranderde – altijd ten goede – toen ze eindelijk negatieve situaties loslieten en er bewust voor kozen om verder te gaan.

Het verleden loslaten maakt mentale en emotionele ruimte vrij. Het stelt je in staat open te staan voor nieuwe kansen en risico’s te nemen om een beter leven te creëren.

Vier Pijlen voor Loslaten en vooruit gaan

Hoe los te laten en vooruit te gaan? Laten we eerlijk zijn; dit is aan jou.

Ik kan je alle tips, trucs, hints en informatie geven die je wilt, maar totdat jij je vastklampt aan iets dat voor jou werkt, laat je het nooit meer los.

Begin met tegen jezelf te zeggen:

“Ik kan mijn verleden niet laten verdwijnen, ik kan niet veranderen wat er is gebeurd, maar ik kan ervoor kiezen om te stoppen het mijn leven te laten domineren. Hoe erg de dingen ook waren, die dingen zijn voorbij en ik ben er nog steeds. Ik heb besloten om me niet langer door mijn verleden te laten beschadigen.”

Vervolgens moet jij jezelf de juiste vragen stellen om tot jouw eigen conclusies te komen.

Probeer deze om te beginnen:

  • Maak ik de dingen erger dan nodig voor mij?
  • Hoe kan ik de greep van mijn emoties op mij doorbreken?
  • Welke stappen kan ik nemen om weer vooruit te gaan?
  • Heeft mijn verleden echt vat op mij, of is dat gewoon mijn overtuiging?

Stel alle vragen die je hebt vermeden en beantwoord jezelf eerlijk. De antwoorden zijn misschien ongemakkelijk, maar spreek ze uit en wees eerlijk tegen jezelf.

Is het verstandig om één uitdagende periode, één baan, één relatie of één gebeurtenis de rest van je leven te laten domineren? Door vol te houden en constant achterom te kijken, speel je een verliezend spel. Het is tijd dat je wat aanpassingen maakt, zodat je als een winnaar kunt beginnen met spelen.

Stappen vooruit zetten

Om vooruit te gaan, moet je duidelijk zijn waarom loslaten zo belangrijk voor jou persoonlijk is.

  • Begrijp hoe je leven zal verbeteren.
  • Denk aan je gezondheid, relaties en carrière.
  • Geef jezelf een specifieke reden om los te laten.
  • Zoek iets dat betekenisvol voor je is.
  • Iets om op te focussen en je leven een nieuw doel te geven dat verder gaat dan loslaten.

Loslaten is gewoon het fundament waarop je een geweldig nieuw leven kunt bouwen. Ontwikkel je meest verkoopbare talenten. Leer een nieuwe vaardigheid en vind een onderneming die je opwindt en drijft.

Er is een wereld van vaardigheden, zinvol werk en connectiviteit voor jou beschikbaar. Overal leren mensen nieuwe dingen, gaan ze op avontuur, maken nieuwe vrienden, raken betrokken bij zaken waarin ze geloven.

Deze mensen zijn vervuld en bezitten een positieve energie die overstroomt naar andere gebieden van hun leven. Mensen die zich inzetten om hun volledige potentieel te bereiken en bij te dragen aan de wereld, worden opgepompt. Ongeacht welke levensproblemen zich kunnen voordoen, ze hebben de energie om de uitdaging aan te gaan, omdat ze weten dat ze al hun beste leven leiden. En daar kan geen enkel obstakel iets aan veranderen.

Doe geen Afbreuk aan de Kracht van Rolmodellen

Ik zeg niet dat je probeert het leven van iemand anders te leven, maar ik zeg leer van degenen die het hebben gedaan, degenen die negatieve verledens hebben omgezet in winnende toekomsten.

De wereld zit vol met mensen die ondanks zware beproevingen erin zijn geslaagd. Kijk naar mensen die zijn opgegroeid in ongelooflijk moeilijke thuissituaties en toch verbazingwekkende dingen hebben bereikt.

Ze zijn goed vindbaar op sociale media kanalen zoals YouTube, op televisie en in tijdschriften. Dit zijn de verhalen die uitgelicht worden omdat ze zo inspirerend zijn.

Wil je een Rolmodel vinden?

Lees biografieën, luister naar audioboeken en podcasts en bekijk video’s van succesvolle mensen.

Er zijn zoveel bronnen voor jou beschikbaar om een rolmodel te vinden. Laat je inspireren door hoe ze hun obstakels hebben overwonnen.

Hier is een klein geheimpje: deze mensen vonden ook rolmodellen voor zichzelf voordat ze succes boekten. Stel je voor waar het bestuderen van hun gewoonten je zou kunnen brengen!

Loslaten is een Actief Proces

Je bereikt het door naar het positieve te zoeken. Het is iets wat je elke dag moet doen. Beginnend met die knoop een beetje los te maken, wat uit te rekken en wat beweging te creëren. Onthoud dat elke knoop kan worden losgemaakt en elke pijnlijke herinnering kan worden overwonnen.

Wanneer pijn en wrok uit het verleden je geest overspoelen, zuigen ze je energie op en stoppen je op je pad. Als dat gebeurt, moet je jezelf eraan herinneren dat het verleden was en dat je toekomst nu plaatsvindt. Vind de positieve punten en conditioneer jezelf hoe je in deze nieuwe realiteit kunt leven.

Je moet je ook realiseren dat je soms moet terugkrabbelen, hoe intuïtief tegenstrijdig dat ook klinkt.

Als je de verkeerde weg inslaat, moet je mogelijk achteruit rijden en opnieuw beginnen. Elke keer dat je dat doet, concentreer je dan op het vinden van een positief punt in de oude situatie.

Concentreer je op die dingen die echt waarde toevoegen aan je leven. Zoals relaties en carrière, en actief je horizon verbreden. Experimenteer met nieuwe activiteiten totdat je die dingen vindt die je opwinding en doel brengen.

Oefen Vergeving

Vergeef degenen die je pijn hebben gedaan en vergeef jezelf voor je eigen fouten. Als het je op dit moment onmogelijk lijkt om iemand te vergeven, overweeg dan in ieder geval de mogelijkheid en zie hoe je wrok afneemt.

Dit begint het proces van loslaten. Door te leren loslaten, ontwikkel je een beter gevoel voor negatieve situaties en hoe je deze in de toekomst kunt vermijden. Het zal je ook helpen om permanent verder te gaan en een beter leven en een sterkere toekomst op te bouwen.

Loslaten is niet zomaar een eenmalige beslissing. Het is het proces van jezelf de tijd en moeite gunnen om echt los te laten, totdat je heelt.

Hoe meer jij jezelf aan dit proces wijdt, hoe beter je in staat zult zijn om met ongunstige situaties en mensen om te gaan en verder te gaan.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.