Drie Stadia van Schorpioen; De Schorpioen, De Adelaar & De Feniks

Schorpioen wordt geregeerd door de planeet Pluto en is het 8e teken in de dierenriem. Schorpioen wordt vertegenwoordigd door meerdere symbolen. De meest krachtige symbolen zijn De Schorpioen, De Adelaar en De Feniks. Deze drie totem symbolen vertegenwoordigen de drie stadia van Schorpioen die een transformatie ondergaat tijdens zijn spirituele reis. Door gemoedsrust bereikt hij spirituele verlichting. Om echter de kalmte op te wekken die nodig is om hogere niveaus van bewustzijn te bereiken, moet Schorpioen de baas zijn over zijn emoties.

De Eerste Fase: de Schorpioen

De Schorpioen, de eerste fase van transformatie, vertegenwoordigt zijn lagere emoties. De donkere emoties die hij omarmt. Lage trillings-impulsen verleiden Schorpioen omdat hij voortdurend reagert zonder begrip, empathie of nadenken. De Schorpioen drukt gemakkelijk jaloezie en woede uit. Als deze eigenschappen gemakkelijk herkenbaar zijn in een Schorpioen, wees je er dan van bewust dat zijn waarneming wordt beperkt door de controle die zijn emoties op hem heeft.

Een andere bron van frustratie vloeien voort uit verborgen motieven. Hij heeft moeite om iets te bereiken of hij worstelt ermee om aan de slag te gaan. De Schorpioen vertegenwoordigt Schorpioen in zijn ruwste vorm. Dit is Schorpioen op zijn meest destructief en intimiderend gedrag. De Schorpioen begint problemen te krijgen. Maar omdat hij zichzelf in hoge mate beschermt, zullen ego en trots wraak nemen dat het lijkt alsof Schorpioen de aanstichter is. Schorpioen leert in dit stadium van persoonlijke ervaringen en pijn van verlies en verraad.

Schorpioen zal het advies van anderen met een korreltje zout nemen. Hij gaat zijn eigen weg met overleg, vastberadenheid en koppigheid. Dit is ook het stadium waarin Schorpioen meer geneigd is zich over te geven aan verslavingen of activiteiten die de geest verlichten. Waardoor hij ook vatbaar wordt voor ongezonde gewoonten in een poging de angst en emotionele impulsen in de hersenen te verminderen. De Schorpioen realiseert zich uiteindelijk dat spirituele verlichting, persoonlijk bewustzijn en groei de beste manier is om gemoedsrust in lichaam en geest te brengen. Dit hernieuwde bewustzijn leidt uiteindelijk tot de volgende transformatiefase. De Adelaar.

De Tweede Fase: de Adelaar

De Adelaar is de tweede fase van transformatie en wordt beschouwd als een symbool van moed en kracht. De Adelaar vliegt vrijuit, zich bewust van zijn omgeving en invloeden. De Schorpioen heeft een staat van volwassenheid bereikt en bevindt zich in een staat waarin hij sterk afhankelijk is van intuïtie en wijsheid. Hiermee kan hij persoonlijke problemen op lossen en die van anderen.

Waar De Schorpioen zich voornamelijk bezighield met het fysieke aspect van het leven, houdt De Adelaar zich bezig met perceptie, filosofie en wijsheid. Zijn scherpe waarnemingsvermogen in combinatie met zijn krachtige intuïtie stelt hem in staat om een persoon vrij snel te onderscheiden. Hij zal hen positief of negatief beïnvloeden met zijn persoonlijkheid. De Adelaar kan echter nog steeds worstelen met het balanceren van de kracht van inzicht. Kiest De Adelaar ervoor om het Zelf of het geheel te beïnvloeden?

De Derde Fase: de Feniks

De Feniks vertegenwoordigt de laatste fase van transformatie voor Schorpioen. Terwijl hij door de verschillende machtsfasen van Schorpioen komt, blijft Schorpioen worstelen met balans. Zal de Schorpioen dingen manipuleren om te zijn zoals hij wil? De extreem geaarde Schorpioen is getemperd, herboren uit de as, vernieuwd en verjongd als de Feniks. Hij heeft het vermogen tot empathische observatie zonder oordeel vertegenwoordigt, dus een uitbreiding van mededogen en desillusie van het zelf.

De Feniks die sterk geassocieerd wordt met wedergeboorte, opstanding en transformatie is een symbool dat staat voor Schorpioen. Die de ketenen van gehechtheid verbreekt en de les heeft geleerd van loslaten.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.