Hoe Grond, Centreer en Bescherm Ik Mijzelf?

Als je eerder naar meditatie, energiewerk of spirituele oefeningen hebt gekeken, is de kans groot dat je de termen ‘aarden, centreren en afschermen’ hebt gehoord. Deze drie vaardigheden worden in deze kringen vaak gebruikt, maar worden zelden gedefinieerd – laat staan ​​dat er instructies worden gegeven voor hoe ze te doen! Aarding, centrering en afscherming zijn naar mijn mening drie essentiële hulpmiddelen die iedereen zou moeten kunnen gebruiken. Hoe grond, centreer en bescherm Ik mijzelf?

Vandaag laat ik je niet alleen zien wat ze zijn, maar ook hoe je ze met succes kunt gebruiken. Voor al deze oefeningen wil je jezelf in een comfortabele positie bevinden. Ik lig liever, maar zitten of staan ​​werkt ook. Ik zal je een of twee opties geven om ze alle drie te visualiseren, maar energiewerk is een heel individuele ervaring. Wat voor de ene persoon werkt, is misschien niet zo effectief voor de ander, dus ik moedig je aan om mijn suggesties als uitgangspunt te gebruiken om te ontdekken wat het beste voor jou werkt! Het belangrijkste is dat wat je doet ‘goed’ aanvoelt, ook al is het niet precies wat iemand anders zegt dat je zou moeten doen.

Wat is aarding?

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in alles wat er om ons heen gebeurt (of niet): onze groeiende to-do-list, de wat-als-dingen van de toekomst en weemoedige dagdromen. Deze snel bewegende gedachten trekken ons steeds verder weg van het hier en nu. Aarding is het proces van jezelf weer verbinden met de fysieke realiteit. Het herinnert ons eraan om in het huidige moment te leven en ons bewust te zijn van wat er om ons heen gebeurt. Als je merkt dat je je los van de ‘echte wereld’ voelt, kan aarding je helpen om je focus te verleggen en je bewust te zijn van het hier en nu.

Sommige mensen nemen de term “aarding” letterlijk en vinden dat je naar buiten moet gaan om blootsvoets rond te lopen of in het gras te liggen om je met de aarde en de natuur te verbinden. Hoewel dit geweldig is en zeker de ervaring kan helpen, is het niet altijd praktisch of zelfs mogelijk. De stappen die ik je geef, kunnen overal worden gedaan, of het nu binnen of buiten is.

Hoe te aarden

Begin door je ogen te sluiten en een paar keer diep adem te halen. Concentreer je echt op jouw ademhaling en wees je bewust van elke inademing en uitademing. Als je je er klaar voor voelt, begin je dan voor te stellen dat er wortels uit je lichaam groeien die je weer met de aarde verbinden. Bij elke inademing worden deze wortels sterker en dieper, waardoor je verder de grond in wordt getrokken. Terwijl deze wortels groeien, zou je je lichaam zwaar moeten voelen.

Als je merkt dat je het moeilijk vindt, kan het helpen om je voor te stellen dat je geest of ziel wordt teruggetrokken naar je lichaam. Daarvoor zweefde het tussen de wolken, maar met elke ademhaling wordt het dichter naar je fysieke lichaam getrokken. Als je je eenmaal volledig ontspannen voelt en dat je geest en fysieke lichaam één zijn, is het tijd om verder te gaan met centreren.

Wat is centreren?

Stel je deze situatie voor met mij:

Je gaat elke dag naar je werk. De hele dag heb je contact met klanten en doe je je best om verder te gaan dan ze te helpen. Je draagt ​​een winnende glimlach en behoudt een opgewekte houding terwijl je tijdens je dienst met tientallen mensen omgaat. Meer dan eens heb je een overstuur klant die chagrijnig tegen je is en over het algemeen onaangenaam. Aan het eind van de dag ben je lichamelijk en geestelijk uitgeput en wil je niets liever dan in je pyjama voor de tv zitten met een hapje. Klinkt bekend?

Dit geldt ook zo voor mij. Daarom is centreren zo belangrijk! Alles in het universum bestaat uit energie, inclusief jij en ik. Terwijl we door het leven lopen, geven we stukjes van onze energie weg en verzamelen we stukjes van anderen. Als we deze uitwisseling van energie niet in de gaten houden, kunnen we merken dat we het gewicht van de negativiteit van anderen dragen, terwijl we belangrijke stukjes van onze eigen ziel missen!

Centreren is de gewoonte om de energie die je hebt weggegeven terug te brengen naar je lichaam, terwijl je de energie die je hebt verzameld van alle anderen wordt afgestoten. Hierdoor herstel je het evenwicht in jouw ziel en kun je jezelf effectiever door het leven bewegen.

Hoe te centreren

Een belangrijk onderdeel van centreren is weten waar je energiecentrum is. Als je niet zeker weet waar je energiecentrum zich bevindt, heb ik een bericht geschreven over hoe je het hier kunt vinden. Haal een paar keer diep adem met je ogen dicht. Terwijl je inademt, ga je je voorstellen dat alle energie die je in de wereld hebt achtergelaten naar je terugkomt. Deze energie zal je vullen en een gevoel van volheid in je ziel herstellen. Daarentegen wil je je bij het uitademen voorstellen dat je het overtollige puin van alle anderen wegblaast. Alle negatieve energie die zich in je heeft verzameld, wordt geneutraliseerd en weggestuurd, waardoor je je licht en vrij voelt.

Om dit te begeleiden, heb je een vorm van visualisatie nodig om het proces te ondersteunen. Persoonlijk stel ik me voor dat mijn energiecentrum een ​​leeg kopje is, omringd door een hoop koffieprut. Bij elke inademing wordt mijn kopje langzaam weer gevuld met water (mijn energie) en de koffieprut dat er in ligt (de energie van anderen) wordt weggespoeld.

Enkele andere ideeën zijn:

  • Een puzzel met ontbrekende stukjes. Elke inademing voegt stukjes toe aan de puzzel, terwijl de uitademing stukjes weggeeft die niet passen.
  • Een tuin waar elke inademing resulteert in een bloeiende bloem en elke uitademing wat onkruid opruimt. Je kunt met deze ideeën spelen en ontdekken wat voor jou het beste werkt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is afscherming?

De laatste stap van dit proces is afschermen. Afscherming is het beschermen van jezelf tegen energetische aanvallen of drainage. Herinner je je het werkscenario dat we ons eerder hadden voorgesteld? Als je je goed had afgeschermd voor je dienst, zou je niet zo’n diepgaande energiedrain hebben meegemaakt. Door een energetisch schild om je heen te bouwen, voorkom je effectief dat energie die niet voor je grootste of hoogste goed is, je bereikt. De negativiteit van anderen zal niet zo’n grote impact op je hebben. Je zult niet zozeer een spanning voelen van de chaotische energie van het dagelijkse leven.

Van de drie vind ik afscherming het moeilijkst, maar laat dit je niet ontmoedigen! Met oefenen wordt het gemakkelijker en het maakt echt een verschil in mijn emotionele en spirituele gezondheid.

Hoe te beschermen

Ik vind het het gemakkelijkst om af te schermen na het centreren, maar het is niet nodig. Als je niet van tevoren centreert, raad ik je aan een paar keer diep adem te halen om jezelf te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Begin met het sluiten van je ogen en neem even de tijd om wat energie op te bouwen. Om dit te doen, focus je op je energiecentrum en voel je de energie in je pulseren. Haal een paar keer diep adem als je voelt dat je genoeg energie hebt opgetrommeld. Stel je voor dat de lucht je met positieve energie vult terwijl je inademt. Je wilt dit herhalen totdat je je helemaal vol positieve energie voelt.

Vervolgens moet je deze energie focussen. Blijf diep ademhalen, maar nu wil je je bij het uitademen voorstellen dat je energiecentrum zich opent. Als je eenmaal voelt dat het helemaal open is, visualiseer dan dat de energie die je hebt opgebouwd, zich daarbuiten uitbreidt. Dit is de positieve energie die uiteindelijk je schild gaat vormen. Neem de eerste paar keer dat je je afschermt de tijd om de energie te leren kennen.

Identificeer zoveel mogelijk kenmerken:

  • Welke kleur is het?
  • Waar is het van gemaakt? Licht? Vloeistof? Iets heel anders?
  • Is het warm of koud?
  • Hoe beweegt het zich?
  • Hoe sterker de visualisatie, hoe effectiever je schild zal zijn.

Laat deze energie je volledig omringen. Stel je voor dat het een beschermende bol om je heen vormt. Concentreer je op de intentie van het schild en laat alleen energieën door die voor je grootste en hoogste goed zijn. Dit deel kan even duren, maar het is het waard. Het schild is tenslotte zo sterk als jij het maakt!

Als je er klaar voor bent, is het belangrijk om je energiecentrum af te sluiten. Als je dit overslaat, zal je energie vrijelijk uit je kunnen blijven stromen, wat je niet wilt. Ik spreek hier uit ervaring over! Persoonlijk stel ik me voor dat de energie die ik heb opgewekt, als een raket van me af schiet, en me dan concentreert op het sluiten van mijn energiecentrum totdat ik de energie niet langer kan voelen stromen.

Met wat oefening kun je bepalen wat het beste voor je werkt. Ik gebruik deze drie vaardigheden bijna elke dag en heb daardoor een enorme verbetering in mijn emotionele en spirituele welzijn opgemerkt. In het begin lijkt het veel, maar onthoud, oefening baart kunst!

Als je dit vaker doet, leer je wat voor je werkt (en wat niet). Dit is ook een geweldige manier om meer vertrouwd te raken met jouw energie en kan je helpen deze te leren beheersen.

Succes!

Liefs,
Wendy

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.